Премахване на бъгове за добро

 Ач, страхотно на открито! Точно както се настанявате в любимото си столче за вътрешен двор, мълчаливата команда на всички крила на палубата прониква света на насекомите. Преди да го разберете, вие сте прясно месо за ухапване и ужилване на вредители, които намаляват времето ви до мизерия. Има ли начин да го чоражите на летни същества? Да, стига да вземеш мъдро оръжията си.

 За да хвърлим светлина върху тази тема, се консултирахме със собствения си старши писател Стив Бендер за указания. Както се очакваше, той не разочароваше.

“Растения като мента, розмарин, градински чай и ароматни мухи се наричат ​​с някои свойства – миризма, цвят и текстура – които отблъскват насекомите”, казва Стив. “Честно казано, никой от тях не е много различен. В действителност съм виждал, че комарите се намират на растения, които трябва да ги възпират.” Вместо това, Стив препоръчва да изчистите храсталаците около дървета и храсти и да избегнете засаждането на гъста растителност.

  • Свещи Citronella и димови бобини: Произведена от растения, цитронела е толкова обезкуражаващ вредителите. “Обикновено трябва да седнете близо до тези свещи, за да постигнете някакъв ефект”, казва Кели Ръдърфорд, който оперира собствения си бизнес за контрол на вредители и термити в Пиксън, Алабама. Освен това, разискването продължава за това, дали това е миризмата или дима, който работи. Тези репеленти имат около два часа полезност.
  • Спрейове, разтвори и кърпи: Тези продукти са най-подходящи за отстраняване на вредители, особено комари и кърлежи. По-специално, продуктите, съдържащи DEET (N-диетил-толуамид), предлагат най-дългата и най-ефективна защита. Концентрацията на DEET в репелентите варира от по-малко от 10% до повече от 30%. Според Американската академия по педиатрия (ААП) максималната концентрация, която се препоръчва за кърмачета и деца, е 30%. DEET никога не трябва да се използва при деца на възраст под два месеца. AAP също така препоръчва да не прилагате DEET в ръцете на малки деца или около очите и устата им, да не ги използвате под дрехи или близо до храна и само да прилагате химикала веднъж дневно. Винаги следвайте внимателно етикетите на производителите.
  • Магнит за комарите: Тази машина изпуска въглероден диоксид, топлина, влага и химически атрактант, наречен октенол, за да примамят комарите, след което ги вакуумира в мрежа, където те загиват. В зависимост от размера на двора, който трябва да защитите, комарният магнит варира от около 270 долара за 1/2-акрово покритие до $ 1000 за 1 акрово покритие. Трябва да имате резервоар за пропан (не е включен в комплекта), а някои също изискват електрически контакт за захранване на устройството. Ще трябва да смените патрона за привличане и да зареждате резервоара за пропан на всеки 21 дни. За повече информация посетете www.mosquitomagnetdepot.com.
  • Спрейове на бъгове и мъглявини: Спреите обикновено се контролират от помпата или се разпределят чрез аерозол и са направени специално за определени вредители. Уверете се, че сте закупили спрей за унищожаване на мъртвеца, заразен с пулверизатор, за да отстраните осите и т.н. Foggers, от друга страна, излъчват опустошен остатък, който се активира от преносим бутан резервоар. И двата метода работят най-добре, когато всъщност влязат в контакт с вредителите. Когато използвате тези продукти, нулирайте по рояци бъгове във въздуха, в храстите или около водата (най-добре е да не покриете листата или спрей близо до риба). Устройството за преносими компютри от местния магазин за домашно зареждане струва около $ 50 (резервоар за бутан, продаван отделно).

Още начини да спечелите войната с бъгове

  • Ремонтирайте всякакви отвори в екрани и запечатайте входните точки на насекомите, особено около прозорците, вратите и пукнатините на фундамента. (Също така, не оставяйте храната навън, безрезервните късове са неустоими за мухите, жълтите якета и осите.)
  • Въздушният поток прави голяма разлика, независимо дали става дума за естествен бриз или за таван или преносим вентилатор. Комарите са лоши пилоти в турбуленция.
  • Регулирайте редовно двора си, за да контролирате височината на тревата. Дръжте плевелите извадени и отстранете всеки от падналите плодове от дърветата.
  • Чукайте комари в пъпка, като намалите водата около къщата си. Това включва изпразване на всички съдове и контейнери, задържане на улуци без отломки и изследване на сеялки и дървесни дупки. Използвайте биологични дюни за контрол на комарите във водни обекти като птичи бани и езера. Дънките няма да направят водата вредна за рибите, птиците, домашните любимци или дивата природа.

 

Ссылка на основную публикацию
2019