Някога чухте на една дъждовна веранда?

На юг правим твърдението, че верандата се простира до три сезона годишно. С добавянето на всемогъщия вентилатор на тавана, скрининга и камината е напълно възможно да се насладите на 270 нощи и дни на верандата, с изключение на дъждовните дни и бурните нощи. Което става все по-често.

Приятно е да слушате дъжда на верандата, но е нулево забавно да се намокри. И независимо от обещанието за гаранция в завода, повечето мебели и килими на открито не могат да издържат на горещо сладко време за дълго време. За щастие, посещение на автентична Mobile Bay House 1908 реши проблема: The Rain Porch.

На пръв поглед тази къща, разположена на източния бряг на Мобилния залив (район, особено предразположен към урагани и бури), прилича на типична къща с двойни веранди. Всъщност, собственикът на къщата, Джини Стимпсън обясни, че нейният дом има “веранди”: таванско удължение на самия покрив, което се спуска под ъгъл, за да предпази къщата от вятър и дъжд.

Fairhope Bay House with Two Story Rain Porch
Хектор Мануел Санчес

Не го заблуждавайте за преувеличена стръв; покривите на верандата се простират отвъд верандата (3 и 6 фута от края на покрива) и под ъгъл, осигуряващ повече покритие.

Fairhope Rain Porch Roof Line
Хектор Мануел Санчес

Те също така разполагат с таван (или таван) за вентилация, създавайки дихателна стая за помещението за таван на верандата, за да се разшири и свие с влагата и влажността. “Учудващо е да седя тук в дъжда. Можете да видите действителна линия, в която водата спира пред верандата “, казва собственикът на къщата Джини Стимсън.

ЗАЩО: Защо южняците са усвоили побоя

Докато точният произход на дъждовните веранди е неясен, повечето източници се съгласяват, че те произхождат от Алабама или в Черния пояс, или покрай залива. Според Джон Сайкъл, Архитектурния историк на Mobile, това е един от около десетина къщи, разположени в областта на Mobile Bay, която все още имат непокътнати дъждовни веранди. Време е да ги върнем обратно.

Ссылка на основную публикацию
2020