Кой е наистина отговорен за хостинг на булчински душ?

Месеците и седмиците, водещи до сватба, са изпълнени с тържества в чест на булката да бъде. И докато се предполага, че е забавно и игри, една етикетна сюфутка може да остави лош вкус в устата на стюардесите и булките да бъдат еднакви. Помолихме националния експерт по етика и основателка на протоколната школа в Тексас Даян Готтсман да зададе рекорда директно на това, кой е домакин на булчинските душове, когато е приемливо майката на булката да ви предложи помощ и как да се справя най-неудобните ситуации.

Кой трябва да бъде домакин на булчински душ?

“При оптимални обстоятелства придружителите на булчинската партия ще бъдат домакини на душ. Майка на булката (MOB) трябва да бъде гост, но не трябва да участва. Съществуват някои обстоятелства, при които МОБ би дискретно предлага финансова помощ, но иска да запази името си от поканата. Друго обстоятелство, при което майката на булката или майката на младоженеца може да бъде домакин на душ, когато бабите и дядото не могат да го посетят поради здравословно състояние или заболяване, а семейството иска да проведе малък празник, в който могат да участват.

Винаги ли е приемливо булката да накара някого да се откаже, когато тя предлага да ходи на душ?

“Ако булката вече има няколко души, които вече са организирани от нейно име, тя може любезно да остави приятелката си да знае, че тя оценява офертата й, но би предпочела нейният приятел да присъства на един от множеството души, които вече са в ход. като домакин на един от душовете, които вече са планирани от нейно име. “

Какво ще стане, ако някой предложи да бъде домакин на булчински душ, но булката не възнамерява да го покани на сватбата?

“Невестата би трябвало да бъде честна и да я остави да разбере.” [Можеше да каже нещо подобно], “Оценявам любезното ви предложение, но за съжаление не можем да поканим всички, които бихме искали на сватбата ни. да ми хвърлиш душ, когато не мога да те включа в списъка на гостите. Моля те, знай, че имам намерение да отидеш на вечеря, след като сме се установили в новия ни дом. Долната линия е там просто няма начин около някои от тези неудобни ситуации, освен да кажи истината.”

Винаги ли е подходящо булката да предлага директиви на нейната домакиня за душ (по теми, меню и т.н.)?

“Без да се превръща в господарка, със сигурност булката може да предложи любимите си храни и цветова тема, ако бъде поискана от домакините, но нейната роля е малко ограничена или пасивна в процеса на планиране. от булката и трябва да се чувстват свободни да поискат от булката няколко ключови въпроса, за да се увери, че булката има прекрасно време в собствения си душ.

WATCH: Всичко, което трябва да знаете за сватбената етикет

Колко душове са твърде много душове?

“Гостите не трябва да бъдат поканени на повече от две душове в един и същи град. Три го бута, а повече от това се виждат като алчни, несправедливи или отгоре.”

Каква е майката на ролята на булката в душата на дъщеря й?

“Тя е гост.МОБ трябва да ви помогне, когато ви попитат, но иначе да се отпуснете и да се отпуснете.Тя със сигурност може да предложи ръце в деня на душа.Той също може да даде предложения, ако тя бъде попитана за булката вкус и предпочитания.

Каква е ролята на булката в собствения й душ?

“Невястата трябва да позволи на домакините да знаят кого да канят (уверете се, че не поканите никой, който няма да бъде поканен на сватбата), в разумни граници. Имайте предвид възможните бюджетни ограничения, които могат да влязат в сила: Не очаквайте целия списък с гости да бъде поканен и не очаквайте събитието да се проведе на място, което е неразумно или прекалено скъпо. Винаги действайте благодарни и се уверете, че изпращате бързи благодарствени бележки на домакините и гостите.

И най-накрая, всред душата лудост, каква е майката на ролята на младоженеца?

“Майката на младоженеца обикновено е поканен гост, освен ако не е помолила да помогне с определена задача.”

Даян Гоцман е национален експерт по етикетите, автор на модерната етика за по-добър живот и основател на The Protocols School of Texas.

Ссылка на основную публикацию
2019