Живей в Хюстън

азРодното време на хората, хора. Независимо дали сте част от всички празненства на ропинките и ридините, или просто искате да посетите, когато градът е украсен до най-доброто, Хюстън прави забавно тридневно бягство. Най-добрата част: Не е нужно да продавате ранчото, за да платите за уикенда. Опаковайте каубойските си ботуши и най-голямата шапка, която ще изтласка вратата. Това е една ваканция, която ще ви обувка,.

Петък – Първи уреждане
Първо най-важното. Ще ви трябва кола под наем, когато посетите Хюстън. Това е голям град с много неща, които трябва да видите и да направите. Елате приготвени с местна карта или упътвания. Лабиринтът на магистралите може да бъде огромен, ако не сте оборудвани.

След като транспортът бъде уреден, ще искате да отидете до хотела си, за да разтоварите всичките си вещи. Препоръчваме интерконтинентален Хюстън всеки месец, но особено през февруари и март, когато имотът предлага страхотен родео пакет. Този специален, на базата на първокласна наличност, включва пренощуване през нощта с добре дошли да се насладите на бирата Shiner Bock, чипс тортила и пикантни салса. Сделката носи цена от 119 щ.д. за петък или събота вечер. Можете да се регистрирате в 3 часа; (713) 627-7600 или http://houston.intercontinental.com.

Започнете великолепния уикенд с празнично хранене на класиката на Мексико Сити в Угое на Уешиймайър. Ще трябва да платите малко повече за автентичните ястия, но си заслужава. Изпробвайте Camarones al Mojo de Ajo, скариди, приготвени в лайм-чесън, за $ 17.95.

След вечеря, се пригответе да се присъедините към партито в центъра. Main Street е блокиран в петък и събота вечер, така че хората могат да танцуват по улиците – буквално. Ще откриете барове и ресторанти с напитки и музика на живо на всеки няколко крачки от 16:00 часа. до 2 часа сутринта. 

Събота – Тексаската страна
Вземете бърза закуска във вашия хотел и след това се подгответе за истински ден Lone Star. Започнете с изкачване на центъра до магазин за обувки в Палас. Модифицираните животински глави и столовете с акцент към рогата придават автентичност на този 85-годишен бутик. Ще видите колани, катарами и велурени костюми, които не са родео, да не говорим за някои сериозни ботуши.

За каубоите, които отиват за нищо, направете следващата си спирка Texas Junk Co., където собственикът Боб Новотни събира съкровищата на Тексас повече от 25 години. Можете да вкарате чифт употребявани каубойски ботуши само за $ 40. Ако имате облекло, ще продължите да се наслаждавате на този странен асортимент, който включва всичко, от реколтата до старите ленти.

След това сложете в обвивка Tex-Mex, която местните жители са луди. Мексиканският грил на Chacho подчертава пресни съставки за няколко песо. Неговата фиеста, оцветена в червено, тюркоазено и жълто, ще ви направи щастлив за миг. Повечето табели са с цена $ 6.99.

Забавлението не спира след обяд. Отидете до къщата за бира на 222 Малоун. Тази къща, изцяло покрита с алуминиеви кутии и капачки, прави интересна спирка. Не можете да влезете вътре, но можете да видите всичко, което искате.

За вечеря, вземете някои добри грудки в Goode Co BBQ, трапезна легенда в града. С цени като 8,85 щатски долара за табелка за говеждо гърло, вечерята няма да ви струва много. Местните хора обичат селската атмосфера и поръчването на линии в стил кафене. 

Неделя – Хилакили и култура
Сънят късно, но имайте предвид, че проверката в Интерконтинентал е пладне.

Брънч започва в 11 часа сутринта в ресторанта на Benjy’s в Rice Village, който местните жители твърдят, че е един от най-добрите за неделен брънч. Насладете се на сини царевични палачинки ($ 13.95) с оранжево-бадемово пиле и масло от мед. Или опитайте Chilaquiles ($ 11.95), бъркани яйца, сочени с pico de gallo, салса, тортила чипове, заквасена сметана и бекон. Направете резервации или ще изчакате с останалата част от Хюстън; (713) 522-7602.

След пълното хранене, вие сте готови да ударите някои от свободните музеи в града. Посетете едно от най-ужасните места в града – музея “Арткар”, който работи под мотото “Имаме изкуство на колела”. Тази малка сграда е пълна с автомобили, които се въртят навътре и навън редовно. Докато бяхме тук, видяхме, че един бъгове на “Фолксваген”, покрит с астронор, изглежда като скучно куче.

За нещо съвсем различно от това, което току-що видяхте, посетете колекцията Menil. От 11:00 часа до 19:00 часа в музея се откриват 15 000 картини, скулптури и други произведения в естествено осветена обстановка.

Въпреки, че изкуството е сложно, надолу у дома Хюстън по време на родео сезон може да ви накара да искате да търгувате с вашите пинсети за рори.

 
За повече информация
Свържете се с Конгреса на Голямата Хюстън и Бюрото за посетители, 901 Bagby, Suite 100, Houston, TX 77002; (713) 437-5200, 1-800-446-8786 или www.visithoustontexas.com.

Хюстън Родео
Дори градът се плъзга по дон Wranglers този месец, когато родеото галене в града. Хюстънското животновъдно шоу и Rodeo е най-голямото събитие за рисуване по рода си в страната. Това не е само поради каубойските състезания, но и поради невероятните концерти и шоута, които се съчетават с всяко родео. За три седмици през март тълпите изпълват стадион Reliant и Reliant Park, за да се насладят на развлечения от всякакъв вид. Родото парадът започва празник в събота, 26 февруари, с повече от 4000 пътеки ездачи пристигат в града и създаване на лагер в Memorial Park. Родеото и всички концерти се провеждат на 1-20 март.

За билети и официални графици посетете www.hlsr.com или се обадете на (832) 667-1000. Имайте предвид, че кабриолетите Reliant Park и TicketMaster са единствените места за продажба на валидни билети за родео.

Тази статия е от издаването на “Южен живот” от февруари 2005 г. Тъй като цените, датите и други специфични условия подлежат на промяна, моля, проверете цялата информация, за да се уверите, че тя все още е актуална, преди да направите плановете си за пътуване.

Ссылка на основную публикацию
2019