Страхотен Ашвил

Tпрекарайте се с едно пътуване до един от най-яките градове на Юга това лято. Ашевилски цветове с хип магазини и галерии, задоволяващи заведения за хранене и най-великото имение в Америка. Излезте от обувките си за разходка и разгледайте тази крайна дестинация за уикенда.

Пътят на Билтмор
Основите блестят с цветни цветове този месец в историческото имение Biltmore Estate. Дори и да сте обиколили по-рано, не забравяйте да опитате двата нови дълбоки обиколки, които придружават гостите в необезпокоявани зони и до покрива с изглед към птичи поглед на 250-местен замък ($ 45 уикенд, на сцената обиколки).

Галерии и магазини
Ашвил е синоним на изобразително изкуство и занаяти. Съвременната Blue Spiral 1 може да изглежда като голям градски музей, но всъщност е достъпна галерия с изискани картини и скулптури. Разходете се малко надолу до “Американско фолклорно изкуство и рамкиране”, най-доброто място за тенджери от дърво от Даниел Джонстън, модерен грънчар.

Посетете Галерията на Гроувд, близо до терена на The Grove Park Inn Resort & Spa, за каменинови изделия, ръчно изработени мебели, бижута, стъкло и влакна. Обичаме избора на кани за лице и бастуни в центъра на Appalachian Craft Center.

Направете едно странично пътуване на Blue Ridge Parkway до центъра за народно изкуство, който продава парчета от повече от 300 членове на Southern Highland Craft Guild.

Когато задоволявате йената си за изкуство, отидете в книжарницата на Малапроп, един от най-добрите магазини навсякъде. След това се разходете през Arc Groade за домашно обзавеждане. Не пропускайте магазините в село Biltmore, точно пред имота. Собствениците на една любима, синя, дизайнерска изящна бижутерия.

Приятно хранене
За закуска седнете в слънчевата стая в Early Girl Eatery, където домашно приготвена гранула (4,95 долара) придружава ежедневните специални яйца. На няколко пресечки, изберете тава на тротоара в Over Easy Cafe, където се намират най-добрите сладкиши на Ашвил.

За обяд не можем да се противопоставим на Tupelo Honey Cafe, където домашно приготвеното сирене и тортила (4,50 долара) могат да служат като пълноценно хранене.

Насладете се на международните вкусове в мексиканско-карибския ресторант Salsa, в който се предлагат обяд и вечеря от емпанадас и quesadillas ($ 7- $ 10). Zambra сервира изискан набор от тапас, както и музика на живо в циганско-вдъхновена обстановка ($ 3 – $ 13). За вечеря френският и американският синтез на левия бряг удовлетворява небцето с деликатна кайма (19,50 щ.д.), коктейл Св. Жак ($ 22) и пъдпъдък с бекон ($ 8).

Къде да спя
Обичаме удобството и стилът на реновирания хотел Haywood Park в бивш квартал, съхраняван в центъра на града (1-800-228-2522 или www.haywoodpark.com, цени от $ 200 до $ 425). Неговите 33 индивидуални декорирани стаи и суити очакват. Когато предпочитате прост, но удобен верижен хотел, отидете в новия Country Inn & Suites близо до центъра на града, който разполага със закрит басейн ([828] 254-4311; цени от $ 84).

За повече информация: Свържете се с Asheville Convention & Visitors Bureau, 36 Montford Avenue, Asheville, NC 28802; 1-800-280-0005 или www.exploreasheville.com.

 

Когато отидете в Ашвил

 • Към имота на Biltmore Estate, Village и Inn
 • Blue Spiral 1 и американското фолклорно изкуство & рамкиране
 • До галерията Гроувд и гара “Гроув Парк Инн”
 • Апалачински занаятчийски център
 • На народното изкуство център и Country Inn & Suites
 • Книжарницата на Малапроп
 • Грозната аркада
 • Ранно момиче ядене
 • Над Лесно Кафе
 • Капе в Тупело
 • Салса мексикански-карибски ресторант
 • Zambra
 • Лявата банка
 • Хейууд Парк Хотел

Запомнящи се залези
Какъв по-добър начин да завършите деня, отколкото да наблюдавате залеза с храна или хладка напитка от прекрасно място? Най-доброто шоу в града се провежда вечер на верандата в Inn on Biltmore Estate. Резервациите не се приемат, така че пристигат рано, за да уловят няколко зелени ракита на първа линия. Почитателно споменаваме вечеря на терасата “Сънсет” в хотел The Grove Park Inn Resort & Spa, където се изискват резервации. Тя може да се нагорещи тук през юли, въпреки че, затова може да искате да спасите този за лек ден.

 

“Страхотно Ашвил” е от издаването на “Южен живот”, публикувано през юли 2006 г. Тъй като цените, датите и други специфични условия подлежат на промяна, моля, проверете цялата информация, за да се уверите, че тя все още е актуална, преди да направите плановете си за пътуване.

Ссылка на основную публикацию
2019