Малкият град, в който обичаме: мост Брео, Луизиана

Население: 8139

Защо щяхме да се преместим там
В сърцето на богатия френски район Acadiana в Южна Луизиана, Бреговият мост претендира за зашеметяване на заведения за хранене “Каджун” и “креол”, един любовно запазен централен квартал, изпълнен с разнообразни бутици от антики и на няколко крачки един девствен пример за природата Рай, който е изпълнен с бая и замаян от дива природа.

Общността
Символът на Breaux Bridge е ломбата, която ниско ракообразно, което местните жители обичат да варят, задушават и се запържват. Една гигантска рисувана рисувана риза ви приветства в града, а през май всеки ден се празнува Фестивал на кочата (Bbcrawfest.com), където кралица на лъвчетата е коронясана и се промъква през улиците на града. 

Перфектният ден
Това е Южна Луизиана, а вие сте тук, за да ядете. Започнете със закуската на събота сутрин на Café Des Amis (Cafedesamis.com). Пристигайте там рано и отпийте Кървавата Мери, докато чакате. След като влезете, вземете партньора си и следвайте хода на акордеона на дансинга. След това се насочете към Poche е (Poches.com), точно на I-10, за будин, торбичка от свинско месо и ежедневните специални – всичко от пържена риба до свинско яйце. За вечеря пробвайте стоките на различни пазари на месо, като например Чарли Т (337 / 332-2426) и Къщата на бабинекси (337 / 332-1961), или се отправете към френското бистро Чез Жаклин (337 / 277-4938)

Местно да знам
Клифтън Леон, най-трудното работещо зидеко високо стъпало наоколо, може да се намери в Café Des Amis, където почитателно отвежда всяка жена за завой около дансинга. Той е единствената бандана, която винаги се е вмъкнала в джинсите си – заглъхва сред тълпата, насърчавайки всеки да не спира да танцува.   

Не пропускайте
Вземете краткото шофиране 3 мили югозападно Езерото Мартин, сладководни парчета от блатата и горите, които съставляват Резервация на кипърския остров. Можете да се карате наоколо с кану или каяк, да рибите за сак-а-лайт и бас и да се разхождате с блатна обиколка. Или се насладете на разходка в ранния вечер по пешеходната пътека, водеща серпентина над водите на езерото, през блатата, пълни с кипариси, и наблюдавате слънцето, прекарано над Акадиана.

Ссылка на основную публикацию
2019