Литературната пътека на Мисисипи

Ден първи: Отиди до Джаксън

Всяко голямо пътешествие има звук и това трябва да започне с четенето на аудиокнига на Еудора Уелти Началото на един писател. “Защитеният живот може да бъде и смел живот”, казва тя в съвършено неподправената реплика. – Защото всички сериозни смелост започва отвътре. С тези думи, отразяващи се през десетилетията, направете своя път към нейните убежища през целия живот в Джаксън, Мисисипи.

Първата ви спирка е Къщата на Еудора Уелти, очарователен Тудор, където Уетти прекарва повече от 70 години, пишейки до прозореца на спалнята си, “така че светът винаги е с мен”. Това е по-скоро музей, отколкото дом, който се чувства така, сякаш вашият домакин е точно в другата стая – с купчини книги, разпънати на кушетки, ръкописи на масата за трапезария и страници със страници със списъци с имена на герои, издълбани в шепот. Екскурзии (5 $) се назначават от вторник до петък.

Навсякъде в града преглеждайте подписаните първи издания в Лемурия книги, чиято експанзивна южно осветена секция включва очакваното (Фокнър Докато лежа, умирайки) и изненадващото (Вечеря с Тенеси Уилямс, готварска книга със страна на есета). Вечеряйте в един от преследванията на Еудора Майфлауър Кафе (123 West Capitol Street), централна институция, известна с пресни морски дарове, приготвени просто (като например морски костур, 21,95 долара) и за камерата от сребърен екран в сцени от Помощта. След това се установете в Стария Капитол Inn  (от 99 щ.д.), където някои от едностайните суити разполагат с четещи кътчета, идеално място за навиване със север към дома, класиката на Уили Морис, която поставя сцената за утрешния ден.

Ден 2: Джаксън до Кларксдейл 
Разстояние: 134 мили

След бисквити и сос в Inn, прекарайте утринта в Центърът на Маргарет Уокър, дом на втората по големина в страната колекция от съвременни черни женски авторски статии (втори само за Мая Ангелу). Направете едночасовото шофиране до Yazoo City за награден награден сандвич от свинско месо (8,75 долара) на Барбекюто на Убон. След това спрете Гробище Гленууд (на ъгъла на Grady Avenue и Mike Espy Drive) да плаща уважение на покойния Уили Морис. “Той беше велик любовник на гробища”, казва съпругата му Джоан Прихард Морис, “а гроба му е на 13 крачки от надгробния камък на вещицата”. Вещицата на Yazoo City, местната легенда, я отмъсти за смъртта си, като изгаря града през 1904 г., една приказка, която Морис прави известна в Good Old Boy.

Спри след това в “Грийнууд” TurnRow Book Co. да пийне кафе на екранната веранда, докато прелистваше добре оформения южен магазин на магазина. Завършете деня в детския град на Тенеси Уилямс, Кларксдейл, който се наслаждава на пърженото пъпешово мляко с картофено масло (24 $) в “Морган Фриймън” Madidi. Влезте в историята Къщата на Кларк (от 75 щ.д.), където стаите са кръстени на героите на Уилямс (Stella!). Носете лаптоп-стаи с телевизори, но без DVD плейъри – за гледане Котка на горещ покрив на калай, в Делта.

Ден 3: Кларксдейл до Оксфорд 
Разстояние: 67 мили

След континентална закуска, отидете в съседство до Къщата на кучето, един италиански дом каза, че е вдъхновил Belle Reve Трамвайна кола, наречена желание. Насочете се към града Епископската църква “Свети Георги” (106 Sharkey Avenue), малък готически параклис, където Уилямс живее като дете със семейството си в църковната фабрика, открит за обществеността миналата есен. (Покани 662 / 627-7875 за екскурзии.) На обяд поръчайте чиния Г-н Търмър Тамалес ($ 11) при Зелен нула блус клуб  , Джоунсът на Фрийман, а след това на 64 мили до Оксфорд. За устройството, изтеглете Редки записване на Уилям Фоулкнер, перфектна преамбюла на турнето Роуан дъб, дом на автора, спечелил Нобелова награда, който прониква в контур Влюбеният на стените на спалнята му. (Покани 662 / 234-3284 за екскурзии.) Пазарувайте секцията “Фаулкнер” в Квадратни книги, срещу статуята на конфедералния войник, споменат в няколко от книгите му. Карайте покрай дома на Мод Фалкнер на Южно Ламарско авеню по пътя си, за да видите Къща Томпсън-Чандлър (923 Южна 13-та улица), моделът за дома на семейство Compson в Звукът и яростта. Край с най-прекрасната почит, който Фаулкнерфийл може да плати: Вземете уиски (за предпочитане Джак Даниел, любимата му) в гроба му Гробището на Свети Петър (Jefferson Avenue и Северна 16-та улица), и оставяте бутилката като подарък.

Ссылка на основную публикацию
2019