Икономският Остин Мотел отново се оформя с освежаващ нов облик

Може да е трудно да си представим, но имаше време, когато един от най-инсталираните от Остин сайтове “Джо Кафе”, място на класически Остин до толкова много, беше новото дете в блока. През 1995 г. тогавашният адвокат Лиз Ламберт току-що се върнал у дома в Тексас и решил да купи тогавашния хотел, известен като хотел Сан Хосе, и да започне скоро след това. Сега участието на Ламбърт в “Южен конгрес” е неразривно свързано с градското устие на Остин. Но една от иконите на миналото на Остин, пред-Ламбърт, пред-Франклин барбекю, пред-континентален клуб, пред-SXSW все още стоеше в съседство, Мотел Остин, построена през 1938 г..

Подобно на стенописите “Вярвам в Нешвил” на 12 юг или на фонтана в залива “Форсайт парк” в Савана, старият знак на неофициалния мотел на Остин, който висеше над тротоара, стана нещо като граждански талисман. Толкова много, че когато Ламбърт и нейната собствена група Bunkhouse (която също притежава хотел Сен Сесилия, хотел Хавана и Ел Комсико) наскоро пое собствеността върху мотела, тя направи една от първите неща, които направиха, за да увери местните жители и посетителите, че знакът ще остане.

Остин Motel Pool

Движейки се от едно и също семейство в продължение на десетилетия, Мотел Остин все още ще има същия чар и характер, дългогодишният му персонал и феновете са дошли да го харесат, но Ламбърт и нейният екип дадоха на 41-стайния имот лифтинг, царство на поп арт и носталгия от 50-те години на миналия век, отколкото нейната западна шик, естествена хъстота на други места като хотел “Хавана” в Сан Антонио или El Cosmico на Марфа.

В стаите ще намерите цветни легла с винилови тъпчета, наподобяващи емблематичния знак, дълги стени монтирани златни бюра с бордов ламинат, кутии за стена Willy Robe от Eric Trine, класически телефон с натискане на бутон и плакати със зрелищна музика. В центъра на имота: известен басейн и салон с бъбречни форми с междинни столове, маси и шезлонги, поставени под класически червени и бели чадъри.

Остин Motel Lobby

“По отношение на обсега на цялостното обновяване, ние искахме да почетем духа на мотела, тъй като той се е развивал с течение на времето, но му е дал дъх на чист въздух и го подрежда малко”, казва Ламбърт. – Натрупваше се неща през годините и много от обновяването беше изваждане и изчистване. По-рано стените и покривалите на всяка стая бяха различни, затова се облекчихме с бели легла и стени, стандартизирахме леглата, добавихме малко хладно изкуство, изградихме малък пазар във фоайето и добавихме бар край басейна. Премахнахме павиран участък и добавихме разложен гранит, така че той беше повече от място за разходки, отколкото паркинг. Не големи промени, толкова подобрения. “

Стаите все още са на разположение този уикенд за последния уикенд на музиката на годишната конференция на SXSW или ако имате нужда от бягство от страна на басейна от това зловещо зимно време. 

Ссылка на основную публикацию
2019