Единственият продукт, който вече има доверие да се грижи за обувките си

Ботушите са практически униформата тук на юг: Ние ги носим със сандали през лятото и нашите въжета през зимата. Те ни пренасят през играчките за деня и футболните мачове и ни прекарват през уикендите в семейна ферма. А ние нямаме само една чифт ботуши: Имаме ботуши на глезена за извършване на поръчки покрай града, каубойски ботуши за ритане около ранчото и високи ботуши за коне, за случаите, когато трябва да извикаме лак. И щастливо ще хвърлим някоя стара чифт ботуши, за да се отправим към местната танцова зала и да направим ботушите да се движат. Независимо от стила ви на обувки, има само едно нещо, което един добър южняк ще използва, за да се грижи за ботушите си: сапун за седла.

 

WATCH: Как да непромокаем обувки

Така наречените, тъй като отдавна са използвани за почистване и състояние (предположихте) седла, седловият сапун е кожен продукт за кондициониране, който се използва за почистване, състояние и защита на кожата от повреда и износване. Но не е нужно да сте каубой или ранчо ръка, за да оцените качествата, които правят седловият сапун най-добрият приятел на кожените Ви стоки.

1. Може да предотврати изсушаване на кожата на ботушите.

Повечето седални сапуни съдържат пчелен восък и ланолин – восъчно вещество с овлажняващи свойства, което е полезно при подготовката на кожата на ботушите (и понякога се използва в балсами за устни и бебешки лосиони). Ако кожата на ботушите ви стане прекалено суха, може да се счупи – седалният сапун помага да се предотврати това.

2. Той е динамит почистващ агент.

Когато влажна кърпа не може да изхвърли мръсотията от ботушите ви, е време да въведете сапуна. Изстрелвайте калцирана кал и други боклуци за ботуши, които са готови да ви отведат от града в страната и обратно.

3. Това ще направи вашите обувки да блестят … и да ги държат по този начин (за известно време, така или иначе)!

В допълнение към връщането на кожените ви ботуши до еластичното състояние, в което са дошли при вас, седалният сапун създава и полирана бариера, която ще запази външния вид на вашата кожа, след като сте ги завършили. Един полезен съвет: Трябва да почиствате ботушите си със сапун за седалка веднъж на няколко месеца, за да осигурите максимално изглаждане и защита, но не повече! Подготовката им твърде често ще надуе кожата с прекалено много влага и след това … здравей, мана.

Ако сте нов със сапун, опитайте една от тези класически каубойски марки: сапунът на седлото Fiebing или сапунът KIWI Saddle.

Така че, продължете, блясвайте с ботушите си и ги разхождайте – в края на краищата това са били създадени!

Ссылка на основную публикацию
2019