Суперфанът

Чух, че Орки Кук е починал. Петък вечерите ще бъдат по-тихи сега. Орби е бил фен на гимназиалния футбол и е известен с него, поне в границите на града на родния ми град. След четири десетилетия под светлините Орки се качи в щандовете, за да развесели домакините. Отначало той беше голям човек и когато изригването се спусна през нощта, той стана по-голям, по-силен и по-скъп за нашите хора.

Странно, че знаех толкова малко за него извън стадиона, дори и в толкова малък град. Но когато си мисля за петък вечер, които са малко като църква тук, аз винаги мисля за Orb.

Това беше седемдесетте години, когато го чух за първи път. После един петък започна в двора с игра на докосване на футбол в кръг, докато някой от кокалчетата ритна топката в розовите буби. Бяхме на повече от 2 мили от града, но чух, че маршируващата група се настройва, слаба, но ясна. Това беше нещо от Чикаго, може би “събота в парка”, но на мен ми се струваше, че ще се разболея на гроздова Kool-Aid..

На територията на държавата 21 се появиха мародери, каравани на коли и големи жълти училищни автобуси, които обиколиха “Рокет Драйв-ин” и ромската пицария и пържола. Сапунът на прозорците на колата ги идентифицира като жълти якета, жилетки и долини, и те носеха надолу по моя алма матер с лошо намерение.

Имахме печеливши сезони … и загубихме сезона, но Джаксънвил Златни орли имаше Orb. А кълбото беше постоянно и – мислехме си – завинаги.

Тогава той беше просто тийнейджър. Той седеше заобиколен от събранието си и предполагам, че може да се каже, че той повелява, макар че това не се доближава до него. Когато екипът и хората трябваше да се вдигнат, ще чуете този глас, повтарян от тълпата:

“НИЕ!”

“Ние!”

“НИЕ НЕ!”

– Ние не!

“НЕ МЕСЕШ!”

“Ние не се забъркваме!”

“НИЕ НЕ МЕСЕЧИМ!”

“Хей!” 

“НИЕ НЕ МЕСЕЧИМ!”

“Хей!”

Той все още беше там, след като завърших, и когато се върнах години по-късно, зрител отново. Дотогава бях разбрал какво наистина е Орби. Не беше, че той вдигна орлите за победа. Именно той даваше буен глас на радостта от това, че беше там, на принадлежност. Училището му връчи наградата за постижение, за дух, преди да умре.

WATCH: Нашите любими южно футболни наздраве

Високо училищните игри се излъчват сега по ESPN. Съмнявам се, че групите вече играят много Чикаго; Не можех да чуя туба, ако беше в пералното помещение.

Още един сезон е на нас. Мисля, че ще разбъркам някои Kool-Aid. Лекарят казва, че трябва да избягвам захарта, но не можете да препирате легенда със Спленда – и, хей, не се забърквам.

Ссылка на основную публикацию
2019