Ние сме обсебени с този художник Джорджия стоманени магнолии-вдъхновени картини

Не е чудно, че сме големи фенове Стоманени магнолии тук долу: В края на краищата има много неща, които да обичате за силните жени, за смях, за да викат еднолинейни и наистина добри коси. Тази година бележи 30-тетата годишнина от любимата игра на Робърт Харлинг. За да отпразнуват, базираната в саваната художничка Джесика О’Нийл рисува серия от цветни произведения, базирани на еднакво колоритен герой от герои, основани на истински жени от родния град на Харинг (и О’Нийл) в Нъчиточес, Луизиана. Продължете да четете, за да научите повече за художничката и да видите нейните причудливи превъплъщения на любимите ни южни жени.

Джесика-Oneill-изпълнител
Кели Бойд Фотография

Как станахте художник??

Винаги съм обичал изкуството и съм благословен, че съм роден в семейство, което подкрепя и насърчава изкуствата. На петгодишна възраст получих първата ми маса за твоя рожден ден. Вместо да се обличам за църква, аз седях и оцветен гол в бельото … ако не бях облечен да отида, те не можеха да ме накарат да спра да оцветявам! Където и да пътувахме, родителите ми направиха сигурен, че в дневния ред е бил притиснат музей на изкуството и че по тяхно желание реших да присъствам на колеж по изкуство и дизайн в Савана и да преследвам кариера в изкуствата. След като преживях здравословни усложнения при бременност и не можах да се върна на работа, аз отново започнах да рисувам като начин да запълня моята творческа невалидност. Обожавах да бъда нова майка, но нещо липсваше. Шест месеца след раждането на нашата дъщеря “Георгиана”, наречена “GiGi”, се ражда Арт О’Нийл.

жаргон-кажа-нищо-хубаво-живопис
Кели Бойд Фотография

“Ако не можеш да кажеш нищо хубаво за никого, дойде да седнеш край мен” (36 “х 36”, 650 лв.).

Защо избрахте да направите серия на базата на Стоманени магнолии?

Манди Келог Роя, изчакване На Марта основател и собственик на изчакване на Марта Начало, поиска колекция от моите абстрактни фигуративни портрети за ротацията на художника в резиденцията на нейния магазин. Помислих си: “Кой ме вдъхновява? Какво послание може да споделя?” Майка ми и нейните приятели, истинските жени от родния ми град Natchitoches, Луизиана, личностите, които вдъхновяват работата на Робърт Харлинг, наводниха главата ми. Когато се преместих в Natchitoches като младо момиче, всичко и всеки беше новост. По времето, когато тръгнах за колежа, хората и начинът на живот бяха моята норма. В продължение на дванадесет години силните южни жени, съчетани с динамиката на един малък град, информираха за жената, която искам да бъда. Техните думи и фрагменти от мъдрост бяха част от нашето ежедневие. Когато разказах на Манди идеята ми и започнах да споделям детски истории за съседите, които стреляха от дървета или коледни фестивали покрай тях, тя се съгласи, че може да бъде перфектната годна за чакане на Марта.

твърде колоритен-за-думи-живопис
Кели Бойд Фотография

“Аз съм твърде колоритен за думи.” (36 “x48, 700 долара) 

Кои от магнолиите се идентифицират с повечето?

Аз обожавам чувството на Клеър за хумор и поза; обаче, след като преживех усложнения в здравето, изострени от бременността, се идентифицирах с желанието на Шелби да бъде съпруга, майка и да изпитам радостта, която едно семейство може да донесе. Бихте могли да кажете, че имам съвършенството на Клеърс, съчетано с упоритостта на Шелби.

способност до Accessorize-живопис
Кели Бойд Фотография

“Единственото нещо, което ни отделя от животните, е способността ни да аксесоар” (36 “x48”, “700”),

Имате ли любим цитат от Стоманени магнолии?

“Единственото нещо, което ни отделя от животните, е способността ни да аксесоар.” – Клеър

Кутията на Truvy на Cuppa Cuppa Cuppa или торта Armadillo?

Купата Trupy Cuppa Cuppa Cuppa, завинаги и винаги.

червя-и-срамежлив
Кели Бойд Фотография

“Blush and Bashful” (36 “х48”, $ 700)

Бръчка или кошмар?

Изчервявам се. Животът е прекалено кратък, за да бъде приличен.

Ако трябваше да направите друга серия, вдъхновена от южен филм или книга, какво би било това?

Колко забавно би било да изследваш героите на Отнесени от вихъра! Или възможно Среднощно в градината на доброто и злото – Мога да избирам мозъка на моите приятели и семейство в Савана, за да вдъхновявам повече.

Пазарувайте Стоманени магнолии серия в shopwaitingonmartha.com от сега до октомври, или разгледайте повече от работата на Jessica в Савана в бутик Четири Единадесет или онлайн в artbyoneill.co.

ЗапазиЗапазиЗапазиЗапази

Ссылка на основную публикацию
2020