Какво е подходящото облекло за гостите, които присъстват на дебютантски топка?

Представянето на млади жени на обществото (и отговарящи на изискванията за бакалаври) чрез дебютантска топка е традиция, която има вековна история. Въпреки европейските корени на дебюта, дебютантските топки често се свързват с Юга. И докато дебрите не непременно търсят подходящи съпрузи, когато се представят, дебютантските топки все още са голяма работа в нашия регион.

Ако един ден поканата за дебютантска топка завърши във вашата пощенска кутия, може би ще се запитате: “Какво да нося на това нещо?” Или “Какво всъщност означава” черна вратовръзка “? Продължете да четете, за да разберете какво да носите дебютантска топка (без да се разочароват глухите от южните дебютанти на миналото).

Преди да направите някакво импулсно пазаруване или започнете да разкъсате дрехите си за дрехи, трябва да направите едно много важно нещо: Прочетете поканата. И наистина го прочетете. Тъй като някъде по тази покана в този красив курсив шрифт трябва да има няколко думи, които да посочват кода на облеклото за топката. Ето някои примери за костюми за дрехи и това, което вие и вашата дата трябва да носите във всеки сценарий.

Черна вратовръзка

“Черно вратовръзка” е често използвана терминология за официално събитие, но в съвременните времена повдига много въпроси за гардероба.

За мъже

Фразата “черна вратовръзка” е доста очевидна и ако вашата дата не може да разбере този аспект на гардероба си за събитие за черно вратовръзка, може да искате да намерите нова дата.

Традиционно, черна вратовръзка е единствената вратовръзка. Някои модерни дефиниции на черно вратовръзко облекло позволяват черна дълга вратовръзка, но това не е необходимо при Южна дебютантска топка. Тълпата на южната дебютантска топка ще бъде по-традиционна, където “черна вратовръзка” е синоним на “черна пола”. Освен черната вратовръзка, мъжете трябва да носят смокинг с черно яке за вечеря и панталони за мача, които обикновено имат единични плитки по шева. Човек, облечен в черно вратовръзка, трябва да носи бяла официална риза с назъбена яка и придружаващи ризи шипове и копчета за ръкавели. Смокините често изглеждат по-сглобени, когато са съчетани с черно кумбърбунд или жилетка и обикновено трябва да включват един в ансамбъла за южна топка за дебютант. Подложките винаги са опция под яке за вечеря, въпреки че не се изискват. И накрая, всеки мъж, облечен в черно вратовръзка, трябва да носи черна лакирана кожа, добре излъскани обувки и високи чорапи от черна рокля.

Ако той не притежава смокинг, той може да наеме или да избере един. В този случай служителите във вашия местен магазин за официално облекло ще знаят какво да му дадат, ако той казва “черна вратовръзка”.

За жени

Черното вратовръзко облекло, заедно с всеки друг моден въпрос, е по-сложно за жените. Черните линии за костюми за обличане са по-размазани, по-силни, ако желаете, когато става въпрос за това, което жените трябва да носят.

Едно често срещано погрешно схващане е, че черна вратовръзка означава и черна рокля. Докато женската черна вратовръзка изглежда трябва да бъде елегантна и традиционна (и ако събитието е през зимата, по-тъмните цветове биха били по-подходящи), не се страхувайте от цвят! Е, освен един цвят. Много дебютантски топки изискват дебютантите да носят бели рокли (някои дори изискват пълна пола). Въпреки че няма писмено правило срещу гостите, носещи бели рокли, сякаш няма да носят бяла рокля на сватба, прескочете бялото облекло и за този случай. 

Повечето от объркването около това, което “черна вратовръзка” означава за жените, е свързано с дължина на роклята. Традиционно, жените носеха дълги вечерни рокли на черни вратовръзки. Модерното черно вратовръзко облекло за жени често се превръща в много роклята коктейлна рокля. Това е една от ситуациите, в които може да се наложи да се консултирате с приятеля, който ви е поканил или някой, който е бил на тази дебютна топка преди това. Не бихте искали да се появявате в дълга рокля, за да намерите всички други жени в къси рокли, и обратно. Обаче, когато става въпрос за официални събития, винаги е по-добре да бъдем пресилени, отколкото подтиснати.

Независимо дали сте дълги, къси или с чай, оставете го подходящо. Официалната дебютантска топка не е мястото за нискочервена, с висока разделителна и плътна рокля. Ако отидете с къса рокля, не отивайте мини – пазете го на около един сантиметър над коляното – но дължината на чая би била по-подходяща и безопасна. Ако предпочитате къса рокля, вместо рокля, тя трябва да бъде в края на къси рокли. Не забравяйте, че датата ви ще бъде в смокинг, така че не бива да се намирате в сватба.

WATCH: Южна сватбена етикет видео

За някои събития за черно вратовръзки, рокли коктейл панталони са подходящи, но с традиционна топка дебютант, бъдете предпазливи с носенето на панталони. Същото важи и за модерен гащеризон. Някои гащеризони са изработени в тъкани и са изложени заедно с вечерни рокли в магазините. Вземете усещане за града или града, където е топката – ако това е дебютантска топка, която е изключително историческа, се придържайте към най-стриктната дефиниция на черна вратовръзка и носете дълга рокля, за да бъдете сигурни. Но ако това е по-спокойно събитие, може да се получи хубава къса рокля или рокля от дрехи за чай или рокля. Както винаги, можете да попитате някого, който е бил преди това в това събитие, и те трябва да ви насочат в правилната посока.

Бялата връзка

“Бялата връзка” е най-формалното, най-традиционното и рядко използвано облекло за съвременни официални събития. Въпреки това, в някои южни градове, където деб традициите се връщат, дебютантската топка вероятно ще бъде бяла вратовръзка и не искате да се появявате неправилно облечени.

За мъже

Ако сте се забъркали с това, ще разберете, че за бяло вратовръзко облекло, мъжете трябва да носят бяло сърце. Това обаче не е единственото нещо, което е различно между бялата вратовръзка и черна вратовръзка. Вместо черното вечерно яке, мъжете носят черно палто или дрехи за вечерни дрехи, често наричани “опашки”. Тъй като предната част на опашката е по-висока от коженото яке, панталоните за бяла вратовръзка се удрят по талията , Един уникален елемент от ансамбъла за бяла вратовръзка за мъжете е бяла жилетка. Вратовръзката не е взаимозаменяема с кумирбанд за бели вратовръзки. Тя трябва да бъде по-къса от предната страна на опашката, но достатъчно дълго, за да покрие талията на панталоните, тъй като не се носят колани с бяло вратовръзко облекло. Ризата трябва да е официална бяла риза с твърда панделка и крилати яка. Традиционно, копчета и копчета за ръкавели, носени за бяло събиране на вратовръзка, са майка на перлата, и макар че не се изисква този материал, трябва да се носят копчета и копчета за ръкавели. Подложките са по-скоро изискване с бяло вратовръзка, отколкото с черна вратовръзка и трябва да идват с ансамбъл за бяла вратовръзка, ако се наемате. Обувките трябва да са с блестяща лачена кожа, носена с високи официални черни чорапи.

Понякога бащите или придружителите на дебютантите ще трябва да носят бели ръкавици, но други гости от мъжки пол не трябва да се чувстват задължени да носят ръкавици. Отново, ако вашата дата е наемане или закупуване, служителите в местния магазин за дрехи ще знаят какво да му дадат, ако той казва “бяла вратовръзка”.

За жени

Белият костюм има много по-ясна интерпретация за жените, отколкото черна вратовръзка. Бялата вратовръзка е най-официалната опция за облекло, така че само една блуза с пълна дължина ще направи.

За някои бели мачове, дамите трябва да носят бели ръкавици (къси или пълни), но за повечето дебютански топки дебрите ще бъдат единствените в ръкавиците. Не се притеснявайте да носите ръкавици като гост, освен ако не е изрично изписано на поканата.

Черен теглич опция

Докато бихме се изненадали, ако една южна дебютантска топка е имала “облик за избор на черна вратовръзка”, бъдете подготвени за всичко, затова ето как да тълкувате неясната, неудобна фраза.

За мъже и жени

Най-добре е да се покажете на официално събитие или на Южна дебютантска топка, прекован от подтискан, така че ако поканата покаже черно вратовръзка по желание, вие и Вашата дата трябва да носите традиционните черни вратовръзки, описани по-горе. Ако вашият човек не притежава смокинг или не иска да наеме един, не забравяйте, че той носи хубав, тъмен костюм, а не лек ден костюм или палто и вратовръзка с khakis.

Няколко други неща

Не носете най-високите си токчета на дебютантска топка – ще съжалявате. Една от най-добрите части за дебютантска топка е танцът, така че не искате да сте в кулоарите, защото боли краката ви. И ако сте в дълга рокля, никой не може да види колко високи са петите ви.

Дори ако дебютантската топка е лятно събитие, добре е да имате пашмина или лек шал, за да покриете раменете си, когато пристигнете. Ако събитието е през зимата, ще направите също и козунак или козина или костюм.

Така че, ако получите покана за южна дебютантска топка, се забавлявайте да се занимавате с нея и да се наслаждавате на част от историческата традиция. 

Ссылка на основную публикацию
2019