Дали обличането за вечеря все още има значение?

Повечето от нас биха се облекли с изискана рокля за вечеря в “Савината” на “Сивия” на Савана, “Хюз” на Чарлстън или някой от най-добрите ресторанти в Южна Африка, но когато става дума за вечеря в местен любимец, понякога е трудно да се оправдае размяната на дънки за по-сложен поглед. Трябва ли да полагаме повече усилия да се обличаме за вечеря? Може би, особено ако искаме да поддържаме стандартите на южняците.

Въпреки това, авторът Сам Дангремонд твърди, че обличането за вечеря не е само начин да покажеш личния си стил и доброто му отглеждане, но също така сигнализира на готвача и персонала на ресторанта, че уважавате техния занаят. Ако полагате усилия във вечерята си, ще покажете на ресторанта, че сте подготвени за добро преживяване – и те просто биха могли да ви отнесат това. За статията Delish авторът интервюира главни готвачи и ресторантьори, които признават, че показват благоприятства на тези, които са били облечени в девет (или вероятно и седемте). Те се поставят на най-добрите маси, защото правят ресторанта да изглежда добре.

Освен това някои ресторанти имат кодове за дрехи или де факто такива. Ако се разхождате до Двореца на командира в дънките си, дори и вашите добри дизайнерски – или ще се обърнете на вратата, или ще седите в задната част на ресторанта близо до кухнята. Докато някои хора могат да получат ресторанти, за да заобиколят правилата си, дори Джаки Кенеди не може да влезе в прочутия френски ресторант в Ню Йорк Le Périgord, облечен в панталони до 1966 г.! “В онези дни една жена не беше позволена в ресторант с панталони” Жорж Брижет, който е собственик на ресторанта със съпругата си, каза за Delish. “Аз бях първият изискан ресторант, на който бях накарал госпожица Жаклин Кенеди с черни панталони. Тя влезе с губернатор на Ню Джърси.

WATCH: Всичко, което трябва да знаете за сватбената етикет

Вие, обаче, не сте Джаки Кенеди и вероятно би трябвало да се придържате учтиво към облеклото в ресторанта. И дори ако посещавате ресторант без костюм за облекло, изглеждащото композиция е основна част от южняшкия немски език и шанс да покажете както добри маниери, така и личен стил. И със сигурност не боли да изглежда добре, когато се оттегляте.

Ссылка на основную публикацию
2019