9 неща, които научихме за приятелството от Shag

Има няколко филма, които обобщават летен уикенд с приятели дяволица. Филмът излезе през 1989 г., но беше заложен в началото на 60-те години, когато JFK беше в офиса, светът беше по-невинен и плажните градове проведоха танцови състезания през почивните дни. дяволица звезди на Фийби Кейтс, Бриджет Фонда, Анабет Гиш и Пейдж Хана, като четирима приятели от добри домове в Спартанбърг, СК, които изхвърлят закътани уикенд обиколки във Форт Сумтър за уикенд на забавление в Миртъл Бийч, забавно преди зрелостта удари.

Във филма Кейтс свири Карсън, уважавана млада жена, занимаваща се с богат площад, а Фонда е Мелайна, дъщерята на проповедника с мечтите на Мерилин Монро, Луана от Хана е херцогинята на сенатор, а Гиш е пухкава самочувствие, което идва с “Пуджа”. През променящия живота си уикенд момичетата се влюбват, следват мечтите си и се наслаждават на приятелството си.

Това е класически филм, който не само е забавно да гледате, но и може да научи много зрителите за приятелството. Ако не сте видели филма, има спонсори. Първо гледайте филма!

1. Приятелите не позволяват на приятелите да направят модната фауна

Когато Луан предупреждава момичетата: “Не носете тъмно червило”, тя може да имитира майка си, но това също е добър съвет, говорен с любов и честност. Същото важи и за правенето на ласкателно рутинно танцуване с конфедералното знаме. Добрите приятели просто казват “не”.

2. Можете да се забавлявате добре, но не можете да бъдете диви

Луан беше щастлива да даде на приятелите си един последен уикенд заедно, но се тревожеше както за тяхната репутация, така и за плажа на родителите си. Тя им даде мъдрите съвети, за да се забавляват, но се държат като дами – и докато се намират в него, оставете мебелите и запомнете, че “Бърбънът на татко е строго ограничен”.

3. Приятелите поддържат сънищата си

Когато Мелайна искаше да спечели конкурса “Мис Слънце кралица” и да се срещне с певеца Джими Свети Валентин, Луан помогна да запомни разказа на Скарлет О’Хара от сърце Отнесени от вихъра и е готов да ограби гардероба на майка си за подходящо облекло. Мелайна може би е загубила момичето в бикини с конфедерален флаг, но приятелите й са я върнали назад по целия път. По същия начин, когато Пюдж танцуваше сърцето си в състезанието за шах, всички момичета дойдоха да я развеселят – макар че това означаваше да ги измъкнем от родителите на Луан и да съсипем алиби.

4. Приятелите ще направят всичко за себе си – включително примамване на рок звезда в къщата ви под фалшиви предупреждения

След като Мелайна загуби конкурса, Пюдж и Луан се събраха, за да привлекат Джими Валентин в къщата, за да може Мелайна да я застреля със звездичка, като му казваше, че бащата на сенатора, иска да се срещне с него. Джими падна за това и танцуваше – и повече – с Мелайна. – Не мога да повярвам, че се справям с Джими Свети Валентин, – Мелайна изпръхтя в един момент, но с приятели като нейните, тя изобщо не биваше да се изненадва.

5. Приятелите се грижат един за друг на партита

Когато Луан се развълнува толкова много, че обясни: “Не мога да почувствам зъбите си!”, Приятелите й се увериха, че има удобен диван, за да издържи. Не беше ли толкова разумно?

6. Приятелите могат да отделят време, но винаги са заедно

Карсън се чувстваше синя по отношение на факта, че се оженила, докато всичките й приятели излязоха на колежа. “Обичам те толкова много, и вие всички отивате в колеж и всичко и ще ме забравите. Знам, че не трябва да ревнувам, но аз съм – каза тя, плачейки. Приятелите й бързаха да я коригират. – Карсън, кълна се, че се кълна в Библията, че ще ви пиша всяка седмица от колеж, а също така и в Пуджи, както и в Малайна – каза Луан.

7. Приятелите винаги представят всички страни на аргумента

Когато Карсън имаше съмнения дали да се ожени за Харли Ралстън, нейните приятели й напомнят за всичките й възможности. – Харли Ралстън е чудесен мъж от добре закръглено семейство и знам, че ще бъдеш много щастлив – каза Луан, докато Мелайна добави: – А ако не, винаги има развод. Карсън може и да не е искаха да го чуят, но някой трябваше да посочи това.

8. Приятелите може да знаят какво е по-добро за вас от теб

Беше съвсем ясно, че Карсън не е щастлив да се ожени толкова млад. Знаеше, че ще пропусне колежа и приятелите си и че родителите й са по-развълнувани от брака си с Харли, отколкото от нея. Така че, когато срещна Бъз, приятелите й бяха изненадващо подкрепящи, защото дори Луан знаеше, че Карсън не е щастлив.

9. Приятелите се покриват един за друг

Когато Карсън е спрял да се занимава с Бъз, свързан с Айви Лий, вместо скучаемия стар Харли, приятелите й се погрижили Харли да не разбере (или поне не веднага).

10. Приятелите могат да се променят, но приятелството не трябва

По време на филма статутът на връзката на Карсън може да е актуализиран, Луан нека косата му се спусна, Мелайна я накара да се движи, а Пюдж излезе от другата страна на собствената си грозна история, но приятелството им остана силно. Тъй като крайната сцена се развива, няма съмнение, че тези жени и тяхното приятелство ще издържи цял живот.

Ссылка на основную публикацию
2019