11 неща Доли Партън ни учи в “9 до 5”

9 до 5 е комедията на работното място, която събра несравнимата Джейн Фонда, Лили Томлин и Доли Партън като колеги, решили да направят своето работно място по-добро място и да свалят шефа си “сексистки, егоистични, лъжливи, лицемерни фанатици” Франклин Харт, Младши, изигран от Дейвид Коулман.

Филмът е забележителен по много причини, включително и че помага на Партън да завърши легендата за кънтри музика към добросъвестната филмова звезда. В дебютната си роля Партан играе Доралей Роудс, любезен секретар, с който се замисля да изпече шефа си след изтичане на месеци на сексуален тормоз. Фонда свири на мишката Джуди Бърни, новооткрита жена, която току-що се захванала на работното място, а Виолето Нюстед от Томлин беше решителна работеща вдовица и майка на четирима, които щяха да ръководят компанията, с изключение на шовинистичните тенденции на шефа си.

Освен това, филмът има най-голямата музикална тема, която някога е била предоставена от Партън, разбира се. Докато самата Доли казвала:9 до 5 Мюзикълът е перфектен за всеки, който някога е искал да вдигне шефа си, което е почти всички нас. ” Филмът е фарс, но тя е била тази, която преподаваше на жените (и на открито мъжете) много за приятелството във и извън офиса.

Ето 11 неща, на които ни научи Доли Партън 9 до 5:

1. Доверете се на другите жени
Когато Виолето казва на Дорале, че шефът им каже на всички, че имат афера, Доралей я отрича незабавно и яростно. Виолет и Джуди бързо осъзнават, че са били отново заведени от Харт и се довериха на ненавистната му история. Те бързо променят мелодията си и подкрепят Доралей.

2. Поправете проблемите си с главата
В мига, в който Доралей разбра, че нейният шепнещ шеф е казал на целия кабинет, че има връзка с нея, тя не губеше нито една минута, трепереща от това. Вместо това тя незабавно се изправи срещу него. – Вижте, че съм бил прав с теб от първия ден, в който дойдох тук, и съм се приготвил с всичките ти заклинания и старина и ме проклел около бюрото, защото имах нужда от тази работа. Но това е последната слама! – каза тя, без изобщо да бие около храста.

3. Винаги стойте на себе си
Подобно на много от нас, Доралей беше възпитан, за да прости на онези, които са извършили престъпление срещу нея, но когато стигна до нейния лъжец, който разнасяше слухове около нея, достатъчно беше достатъчно. “Досега съм прощавал и забравял заради начина, по който бях възпитан”, каза тя. – Но ще ти кажа едно нещо. Ако някога кажете още една дума за мен или направите друго неприлично предложение, отивам да си взема моя пистолет и ще ви сменя от петел до кокошка с един изстрел! И не мисля, че не мога да го направя. “Да стоиш на себе си може да бъде трудно за хората, но това е най-бързият начин да свършиш работата.

4. Понякога просто се нуждаете от пиене с приятелите си
Когато Виолето преминава за промоция, тя се измъква от кабинета, а Доралей и Джуди отиват с нея. Те заздравяват приятелството си на един кръг (или три) напитки в бара, отслабват часовете с някои добри старомодни клюки, споделени оплаквания и фантазии да се изравнят или да се отърват от лукавия си шеф.

5. Turnabout е честна игра (най-малко във фантазии)
Когато Доралей установи, че Харт разказва на целия кабинет, че имат афера, тя му даде ухото – и след това започна фантазиите си за отмъщение. В нейната мечта (или може би кошмар?) Тя направи Харт тя секретар и се увери, че знае кой е шефът. – Забрави за жена си! Искам да кажа, може да си нейна вечер, но ти си моето момче от 9 до 5! “Активно въображение винаги е хубаво нещо.

6. Стойте от вашите приятели
Когато Виолет погрешно изливаше отрова от плъхове в кафе на Харт, разбира се, тя беше загрижена, че е убила мъж и щеше да отиде в затвора. Доралей спокойно я успокои, че това е просто инцидент и тя не е била убиец (или убиец).

7. Винаги трябва да върнете приятеля си
Когато Виолет се страхува, че ще бъде обвинена в убийството на Харт, Доралей и Джуди скочат в действие. Те я ​​заведат в болницата, за да проверят Харт, и когато смятат, че е починал от грешката на Виоле, те правят това, което трябва да направят, за да я спасят от затвора. Важно е да имаш приятели, които да ти помогнат с щипка – включително да се отървеш от тялото, ако е необходимо.

8. Понякога трябва да се обадите на приятелите си по техните грешки
Когато Виолет грабва неправилното тяло от моргата, Доралей знае, че това е честна грешка, но тя все още я наричаше. “Ти открадваш неправилното тяло от болницата и всичко, което можеш да кажеш е, че трябва да съм допуснала грешка!”, Каза тя. – Може да се случи на никого – отвърна Виолет. Доралей не посочи, че смесицата е жестока, но да научим Виолет да провери работата си. Надяваме се, че Виолет ще се научи от грешките си и няма да позволи това да се случи отново.

9. Ангажирайте се с плановете си с приятелите си
Когато Харт настоява, че Доралей спи с него, или пък той ще я арестува с нея и приятелите си, жените не казаха сърдечен начин, никой ден. Вместо това те го отвлекли и го държали за заложник в собствения си дом, докато поемали компанията и внедрили жени и семейства, като например равно заплащане и грижи на място. Това беше луда схема, но приятелите бяха напълно ангажирани с това. Имайте предвид това следващия път, когато искате да пропуснете срещата на месечния ви клуб.

Може да се интересувате и от:

10. Бъдете честни с приятелите си
Когато Виолет е шокиран да научи, че Харт иска да преследва жените за техните (заслужени) престъпления срещу него, колкото и да е заслужила, Доралей не може да не е по-честен с нея. “Защо нямаше да го преследва? Той те накара да го отровиш, а аз го закарах, и ти за да се държи като първа награда за стрелба на пуйка! “, каза тя, говорейки истината, без значение колко трудно е да чуете.

11. Следвайте мечтите си
Доралей се отдалечаваше в безгрижната роля на секретар от години. За да плати сметките, тя се справяше със страхлив шеф, който я тормозеше, я излъгал, излъгал за нея и я караше да се чувства като нищо друго освен един молив в горната част на полата. Това лечение никога не е потискало самочувствието си или не я е спряло да следва съня си като певец.

Ссылка на основную публикацию
2019