Защо жълтите якета са такива глупаци точно сега

Жълтите якета винаги са дрънкащи. Какви други насекоми излизат от пътя си, за да не усещат много малки деца и техните похотливи майки без разумна причина? Това е напълно срамно, това е, което е. Защо мога да мисля за половин дузина вулгарни синоними, които да заменят “глупаците” точно сега, но Южният живот няма да ги отпечата. Но колкото и да са неприятни, колкото и жълтите якета, те издигат отвратителното си поведение до още по-високо ниво по това време на годината. Защо? Ще обясня.

Жълтите якета, от които има много видове, принадлежат към рода Vespula. Те получават името си от видни жълто-черни ленти, показвани на главите и телата им. Те не са пчели, които опрашват растенията и ужилват само веднъж. Те са дребни оси, които плячкосват буболечки и паяци и дори приемат ухапвания от месо. Те могат да ужилват многократно, когато се чувстват като тях, което е почти винаги. Източното жълто яке (V. maculifrons) е най-разпространеният вид в тези части. Дължината му е около половин инч и обикновено е под земята под листа, камъни, паднали трупи и дървесни стволове, въпреки че понякога навлиза в навеси, тавански помещения и постройки. (Това последно просто не е справедливо.)

Как започва това

Гнездо започва с единственото жълто яке от предишното гнездо, което е оцеляло през зимата – оплодена кралица. След като взема решение за място за новото гнездо, тя поставя яйца, които се излюпват най-вече в стерилни жени, наречени работници. Работата на работниците е да разширяват гнездото (до хиляди индивиди), да се грижат за яйцата и произтичащите от тях ларви, които се превръщат в повече работници, да търсят храна, за да се върнат в кралицата и ларвите и да защитават гнездото. Изглежда, че най-много се ползват с отбраната. Всяко нещо, което работникът определя като заплаха, кара да се изкашля феромон, който сигнализира всички останали работници да атакуват заплахата и да изтръгнат от нея бейзборите. Тогава те всички хвърлят парти и се бузуват.

Работниците са оборудвани с мощни комплекти челюсти, но те не ядат твърда храна. Когато намират подходяща плячка, убиват го и го дъвчат в мек гърч. Те летят вкъщи и хранят гъска с гладна ларва. Ларвата възнаграждава работника, като секретира капка сладка медена тона, която работникът пие. Работниците също ще пият сладък нектар от цветя, докато се хранят, но ларвите доставят основното си хранене.

Гледайте: Този южен град има най-много комари в страната

За известно време, и това е мястото, където се вдига по-високото ниво на несигурност. В края на лятото и през есента кралицата забавя и след това спира производството на яйца. Не повече яйца не означават повече ларви. Няма повече ларви да означава повече капки мед, за да се хранят работниците. Работниците са раздразнителни – дори повече, отколкото са естествено. Те се гмуркат в търсене на сладка течност, открита в зрели и изгнили плодове, сладък чай, ябълково вино, безалкохолни напитки, бира, вино и други неща. Където ги намерят, те ще те намерят. Ти плюеш в жълтото яке, жълтото яке ужилва ти, ти бягаш от крясък, а жълтото яке се връща на радостно да пийне повече ябълково вино и бира.

Повечето индивидуални ужилвания не са сериозни. Те причиняват изгаряния, сърбеж, улеи и подуване, но обикновено се разрешават след няколко дни. Но многобройните ужилвания или дори ужилването на някой, който е алергичен, могат да бъдат животозастрашаващи. Кликнете тук за предложения терапия.

Първи Дори

Никой от основното разузнаване не желае гнездо от жълто яке в своето имущество. Най-добрият начин да забележите е да наблюдавате постоянен поток от жълти якета, които летят до и от входната дупка към гнездото през деня. Следващата ви стъпка е закупуването на кутия с водна струя и охлюв и следване на указанията на етикета. Джет-спрей ви позволява да се пръска от 20 фута далеч. Навлизайте в дупката за влизане привечер, когато жълтите якета са по-малко агресивни и повечето са в гнездото. Обърнете внимание на дупката и нека “ER RIP! Спреят убива малките дрънчалки при контакт. Потопете гнездото; крещя: “Умря, ти неприятен [вмъкни вулгарността тук]!”; и празнувайте с любимата си напитка.

Сладка.

Ссылка на основную публикацию
2019