Съвети за грижи за разцъфтяващи Myrtle Topiaries

Голямата идея: Не е ли твърде декадентно да си запазите стая в дома си за специална колекция от растения? Не и ако сте ентусиаст като дизайнера Loi Thai. Той и партньорът Том Троешел развиват мирта (Myrtus communis “Compacta”) в дома им в Уошингтън, Д. К., за повече от 10 години, а дори и от време на време ги продават в тон на тон (tone-on-tone.com), техния скандинавски магазин за антикварни предмети в Бетезда, Мериленд. Тъй като тоталитарите изглеждат най-добре представени на групи, има смисъл да разполагате с функция стая с идеални условия за отглеждане.

Грижата: През зимата слънчевата стая е на около осем часа слънце и има температура около 68 градуса през деня и между 58 и 62 през нощта. “Водата непрекъснато”, казва Лой. – Допълнителната влага е причината моите саксии да станат хубави и мъхливи. Добрият дренаж е важен; почвата трябва да е влажна, но да не остане мокра. Myrtles реагират добре на подрязването. Производството на листата се забавя през зимата, така че повечето тренировки и оформяне се случват, когато растенията активно растат – през пролетта и лятото.

Съвет на редактора: Мъгляви растения често. Отоплителните системи могат да изсушат въздуха и растенията. Ако листата се къдрят или падат, вашето растение е било сухо за твърде дълго време. Хвърлете го, тъй като миртлите рядко преживяват, след като напълно изсъхнат.

Ссылка на основную публикацию
2019