Доста, страхотно Привет

Хората в бръмбарите харесват личния им живот. Ето защо те поставят огради. Когато не могат да си позволят огради, те засаждат жив плет. И така, най-лошата трева в Южна Америка сега порази милиони акра в южните държави от Мериленд до Флорида до Тексас.

Злодеят е голям, вечнозелен храст или малко дърво, наречено китайски приют (Ligustrum sinense). Това е по-лошо от kudzu, винаги в правилното мнение на Grumpy. Да, казах това. По-лошо от kudzu. Това е така, защото кудзу се нуждае от слънце да расте. От друга страна китайският приют расте почти навсякъде. На слънце. В сянка. На влажна почва. В суха почва. В града. В страната. На повърхността на Плутон.

Той влезе в Южна Азия от родната си Азия като декоративно растение през 1852 година. Разсадници в градове като Бирмингам, Атланта и Джаксън често пренебрегват истинското си наименование и го продават просто като “хедж”. , Защото той винаги е виждал, че се е развивал до разума, мисля, че е по-добре да се хвърлят в занаятите, отколкото да се засаждат до него.) По този начин нападенията на този ботанически кошмар са по-лоши в градовете и предградията, отколкото в селските райони площи. За сега.

Ако не се появява изображение, когато пиша “китайски приют”, погледнете снимката по-горе. Виждал си го. Просто. Относно. Навсякъде. Спрените от бели цветя, които сега цъфтят, всъщност са доста красиви. Вие също сте го помирисали. Тази сладка миризма, която в момента изглежда да проникне в квартала? Тя идва от китайски примат цветове.

Гледайте: Страхотни растения за фронта на вашия дом

От тези цветове идва нещо друго. Цветният прашец. Много хора са силно алергични. По-късно цветята пораждат безброй малки, синкаво-черни плодове, съдържащи семена. Птиците ядат плодовете и изхвърлят семената навсякъде. Потърсете днес в двора си и вероятно не, ще намерите някои разсадници. Нека да бъдат и те ще се превърнат в чудовища, високи и широки 20 фута, задушаване на местните растения около тях. В гората и край пътя те образуват твърди гъсталаци. Едва ли нещо расте.

Вярвайте или не, все още е законно на юг да засаждате китайски приют! Видях някои за продажба в местна градина, която няма да спомена само миналата седмица. Срам.

Нямате нужда от китайски приют във вашата градина. Не се нуждаем от китайски приют в тази страна. Ето защо ви призовавам да го убиете, където и да го намерите. Начинът да направите това е да отрежете стволовете на инч или по-високо от почвата по време на вегетационния период и след това незабавно да нанесете останалите нарязани повърхности с Roundup или Brush Killer. (Забележка към екологичните лудории – не се притеснявайте дори да ме упреквате за това използване на Roundup. Аз няма да отговоря.) Следвайте инструкциите на етикета внимателно. Хербицидът ще се свали до корените и ще ги убие.

Добре. Никакво милосърдие не бе дадено на най-лошата трева на Юга.

Ссылка на основную публикацию
2019