12 цветя, които са полезни за пчелите

Противно на общоприетото схващане, пчелите не са само лятно неудобство. Разбира се, става все по-трудно да се отпуснете навън в дълги, изгарящи дни и горещи, лепкави нощи с бълбукащи насекоми, но все пак остава фактът, че за оцеляването ни имаме нужда от пчели и пчелни пчели. Не само пчелите опрашват около една трета от хранителните ни продукти и култури, включително плодове, зеленчуци, ядки и какаови зърна, но също така правят възможно да живеят в свят с мед. Искам да кажа, какво бихме направили южняците без лепкаво-сладък мед, пропилян над пухкави бисквити? И както ние се нуждаем от нашите приятели в черно и жълто крило за вкусни ястия, пчелите, от своя страна, се нуждаят и от цветя за храна.

Ще ви спестим задълбочения научен урок тук, но пол и нектар от растения и цветя действат като източник на храна за пчелите. Нектарът, подобно на всеки сладък еликсир, дава на възрастните пчели “бръмча” или енергия, докато поленовете са по-скоро белтъчини. И много цветя в градината предлагат и двата източника за пчелите през целия вегетационен период. Следните 12 слънцеобичащи растения привличат пръстите, като ги предпазват от умиране и осигуряват достатъчно храна през пролетта и лятото. Така че, следващия път, когато сте в градината, засаждане на парцел, отделете малко време, за да спрете и миришете на цветята – пчелите и нашата планета ще ви благодарят.

1. Люляци

Люляците идват в седем цвята и лесно се разрастват. Повечето храсти растат на нивото на очите и излъчват сладък флорален аромат, за да пазят пчелите и пеперудите да се върнат за повече.

2. Лавандула

Лавандуловите растения са много развълнувани, когато става въпрос за медоносни пчели – вероятно заради продължителното време на разцвет и факта, че са богати на нектар.

3. Wisteria

Wisteria лозя са доста ароматни, и когато цветовете започват да цъфтят по време на краткия си вегетационен период, можете да очаквате да видите рояк бръмчене около този очарователен катерач.

4. Мента

Когато е горещо навън, южняците ще намерят някакво извинение да се промъкнат малко мента в коктейлите, основните ястия и десерти. Така че не трябва да се изненадва, че пчелите обичат и растението, особено водния мента.

5. Слънчогледи

Слънчогледите са високи с големи, плодовити глави, които съдържат по-малки цветя в кръговия диск. Това е основно площадка за нектар и прашец за опрашители, но също така се възползваме от реколтата, защото добива семена и масло.

6. Макове

Това пролетно пролетно цвете предлага банкет от храна или прашец, където пчелите често често срещат цъфтящите бюфети на растението

7. Чернооки Сюзън

Ние приветстваме веселото прибавяне на този ярък фаворит на Мисуриан и цветето на Мериленд във всяка градина или букет. Пчелите обичат да се хранят със своя нектар и център, напълнен с полени.

8. Орлови нокти

Сладката миризма на орлови нокти е известно, че привлича птиците … и пчелите.

9. Lantana

Малките цветя в малки клони от лантани дават големи резултати за опрашителите.

10. Snapdragons

Snapdragon е уникално цвете, с аромат, форма и цвят. Пчеларите обикновено са активни през деня, и това е времето, когато snapdragons освобождават по-голямата част от аромата си. Забавен факт: Пчелите не виждат червено. Въпреки това, те виждат жълто и синьо, което прави цвета на snapdragons привлекателен за пчелите, както добре. Неговата форма на звънец дава на пчелите лесен достъп до сладостта си.

11. Sedums

Sedums растат в по-късните месеци към края на лятото, което дава възможност на пчелите работници да съхраняват храна за зимата. Също така, звездните цветя на Sedums растат ниски, така че те са лесни за достигане за къси пчели.

12. Бледозърнест конфуктор

Никой тук не убива. Purple coneflowers произвеждат много цветя и те са идеални за рисуване на пчели и пеперуди.

Ссылка на основную публикацию
2019