Вкус на юг: Супа от раци

 

Рецепта: Супа от раци

История на She-Crab супа
Една кулинарна икона на Чарлстън, Южна Каролина, супата от раци традиционно е богата комбинация от кремообразно кубче, яйце и плис от шери. Месото от женски раци е по-сладко, но това е добавката на червеникаво-оранжевата му сърна, която създава дълбочината на аромата на ястието и красивия си бледо цвят, което води до името на супата “she-crab”.

Тези дни, сърна не се събира в екологични усилия за запазване на доставката на раци. Все още ли е супа, ако няма рак? да и не. Сърцето на рецептата остава същото. Но когато можете, опитайте го направено със сърна и се насладете на всяка скъпа лъжичка.

Основи на рецептата за супа от раци
Ще откриете някои вариации, но пуристите знаят, че основната рецепта е истинската южна традиция. Свежият раци е изключително важно. За всички, които сте късметлия да хванете собствените си раци, ще ви трябва около десетина. Ако извадите черупката на женския рак и откриете, че изглежда като маса от малки червено-оранжеви мъниста вътре, ударихте злато – искам да кажа сърна. Премахнете внимателно; разбъркайте я в супата с ракообразното месо. (Забележка: женските раци с външна сърна трябва да бъдат върнати във водата.)

Сини раци 101
Ако имате достатъчно късмет  за да получите месо за вашата супа от супа от свежи раци, имайте предвид тези съвети:

  • За раци с пара, комбинирайте ¼ чаша плюс 2 супени лъжици. мляко подправка, ¼ чаша плюс 2 супени лъжици. Стар Бей подправка, 3 супени лъжици. подправка подправка, 2 супени лъжици. целина семена, и 1 супена лъжица. натрошени люспи от червен пипер. Доведете 1 чаша вода и 1 чаша оцет на кипене в един запас. Поставете багажник в склад. Добавете 1 дузина живи раци; поръсете с подправки. Покрийте и гответе за 20 до 25 минути или докато раците станат яркочервени. Изплакнете със студена вода; изцеждайте добре.
  • За да стигнете до приготвеното месо, завъртете краката на краката и ноктите. Пукнатини; извадете месото с малка вилица. След това премахнете престилката или опашката от долната страна; изхвърли. Поставете палеца под черупката от шарнирната шайба; премахване на горната обвивка. Издърпайте сивите бръчки; изхвърлете ги заедно с вътрешните органи. Прекъсване на тялото; извадете месото от джобовете. Вземете месо, за да премахнете всички фрагменти от корпуса.
Ссылка на основную публикацию
2019