Това е най-добрият начин да замразите бекон

Въпреки че винаги можем да измислим вкусна причина да готвим с бекон (Здравей, Bow Crackers или Сладки за скариди и Бейкън салата), понякога ти свършваш с няколко остатъка. Необработеният бекон трябва да се използва в рамките на седем дни или да се съхранява във фризера. Ако замразите бекона, това е нашият предпочитан метод, който ви позволява да размразите отделни линии.

1. Разделете бекон

Ако имате пергамент или восъчна хартия на ръка, някой от тях ще направи тази задача много по-лесна. Скъсете голям лист пергамент и го поставете върху тавичка. (Уверете се, че листът за печене ще се побере във фризера Ви може да се наложи да изядете сладолед, за да направите място.) Разделете фидените бекон и поставете всеки отрязък вертикално върху пергамента, оставяйки малко пространство между всяка част.

2. Включете го в спирали

Започнете в единия край на парче бекон и навийте парче в спирала. Повторете с останалите резени бекон.

3. Замръзване на спирали

Поставете листа за печене във фризера си най-малко 30 минути или докато спиралите не замръзнат.

4. Съхранявайте в хладилник

Поставете замразените спирали на бекона в хладилна чанта и поставете торбата във фризера. Тъй като спиралите са били индивидуално замразени, те не трябва да се придържат заедно.

5. Размразявайте го безопасно

Както всички храни, беконът може да бъде замразен за неопределено време, но най-добре да се използва в рамките на един месец. Най-безопасният начин да размразите замразения бекон е във вашия хладилник, но можете също така да го размразете под студена течаща вода или в микровълновата фурна. Никога не размразявайте бекон, като го оставяте на кухненския плот; могат да се развият вредни бактерии, ако беконът остане при стайна температура твърде дълго.

Ссылка на основную публикацию
2019