Най – добрият начин да пушите свински бут

На юг всичко е свързано със задния край на свинското месо. Мат Мур, главен готвач и автор на “Нашвил” Най-добрите буци в Южна Америка: Тайните на питмайстора за съвършенство в южната барбекю  дойде, за да ни покаже как да пушим това, което той нарича “крайъгълният камък на южното барбекю”. Той е прав – няма много барбекю ресторанти на юг, които не са извадили свинското месо от менюто. Независимо дали сте фен на изтеглени сандвичи, чинийки или дори сварено свинско месо, няма никакво отричане, че свинското месо, независимо от името му, е абсолютно вкусно. Но Мат ни заведе в нещо, което може би не знаете, освен ако не сте самият пилот. Името “прасе” е погрешно название, казва Мат, защото разфасоването на месо всъщност се получава от рамото на свинята. Откъде идва, ние го обичаме, защото е достъпна, многофункционална и изненадващо лесна за пушене. За начинаещи, не се страхувайте от пушача – Мат казва, че свинският мускус е нарязан, ако не сте опит с пушенето месо.

За да започнете, Мат използва премада, креолски стил на сухото разтриване на месото. Можете да създадете собствено домашно сухо триене или да използвате магазин, който купувате, но най-важното е, че работите с триенето във всяка пукнатина на месото. Отделянето на време, за да направите това, ще ви осигури най-много вкус. Теглото на свинското гниене определя колко дълго трябва да се пуши. Свинските буци идват навсякъде между 8-10 паунда, което се превежда около час или повече в пушача на паунд. Въпреки че други майстори на мазнини могат да се справят с мазнините с капачки по различен начин, Мат предпочита тютюн за пушене на задника с маслената капачка нагоре, така че мазнината леко да заличи задника, докато бавно пуши.

Независимо от това, което правите с маслената капачка, Мат препоръчва поставянето на вашия пушач на 225 градуса. Около осем часа по-късно, когато проверява месото, температурата на пушача пада до около 170 градуса. Ако температурата на пушача падне, но имате нужда от това свинско месо да бъде готово скоро, Мат има решение. Отстранете месото от пушача, обвийте го с фолио и го поставете обратно в пушача, докато достигне вътрешна температура от 200 градуса. Точно както при готвене или кейк, фолиото ще предотврати изгарянето на задника, но ще го позволи да продължи да готви. Нека свинското месо да остане още няколко часа и да вземе вътрешната температура, за да види дали е готово. Точно като пържола това свинско гърло ще бъде най-доброто, ако има малко време за почивка. Мат остава този задник, все още обвит в фолио, за около час. Освен вътрешната температура от 200 градуса, друг начин да проверите дали задника е направен е, ако сте в състояние да издърпате костите напълно чисти, без прикрепено месо. В крайна сметка е време да издърпате свинското месо и да се насладите, но вие решавате да го служете. Излиза – дори не се нуждаете от сос с месо тази оферта.

Ссылка на основную публикацию
2020