Най-добри ябълки за ябълков пай

“Есен” означава много неща: хайреди, ябълки, гюруци и, разбира се, печене. Когато температурите започват да падат, най-сетне се вълнуваме да включим фурната. Едно от най-големите удоволствия в сезона е, разбира се, ябълков пай. С течение на годините сме споделяли много различни версии на американската класика. От лесен тиган ябълков пай да се пържоли за пържени ябълки, ние покрихме много земя от ябълков пай. И така, кои ябълки наистина са най-подходящи за печене на пайове?

Свързани: 26 изкушения десерти Apple

Основна храна на юг от дълго време, има много сортове ябълки, които излизат далеч отвъд Red Delicious или баба Смит, които виждате в магазините или пазара на фермерите – и много от тези красоти са по-добри за една или друга употреба. Например, Abermarle Pippin са най-подходящи за сайдер. Докато Arkansas Black действително се подобрява в аромат, докато са на склад, така че е добре да се държат да ядат прясно. Майка ми винаги използвала магазина за хранителни стоки Granny Smiths в нейните пайове, но с нов интерес към наследствените зеленчуци и плодове, започнете да търсите алтернативи, които да се появяват на местния пазар на фермери или на хранителни стоки. Независимо дали ги отглеждате сами (и би трябвало!) Или ги купувате, реколтата от ябълка може да продължи от юни до началото на ноември, така че ето как решихме да разчупим най-добрите ябълки за пай. Ето само някои от по-нетрадиционните варианти, които препоръчваме.

“Carolina Red June”: Тази бледо жълта селекция произхожда от Северна Каролина. Понякога ще видите този ранен, ароматен плод, зачервен с червено. Тази ябълка не е добре запаметяваща ябълка, така че ако вземете ръцете си върху някои от тези красоти, яжте ги прясно или ги изпечете в пай.

“Джинджър злато”: Този сезон в началото на сезона е една от по-добрите ранни жълти ябълки. Тя произхожда от овощната градина на Джинджър Харви във Вирджиния (оттук и името). Сладки и проститутки, тези ябълки са чудесни за пай или ябълков сос.

“Свобода”: Тази средна сезон ябълка е голям, кръгли червени плодове. Ние обичаме да ядем тези пресни ябълки, но сладкият им вкус се изразява добре, когато се съчетава с подправки и люспеста, маслена коричка.

“Grimes Golden”: Златна ябълка в средата на сезона, този плод е открит в Западна Вирджиния от Томас Гриймс около началото на 20-ти век. Тази средиземноморска ябълка ще се съхранява сравнително добре и е чудесно за прясно ядене, но ние харесваме нейния пикантен сладък аромат в десерти, включително, разбира се, пай.

“Гранди Смит”: Няма да бъде пълен списък без този плод от средата до края на сезона. Любим в Австралия, преди да бъде представен в САЩ, тази голяма, яркозелена ябълка е известна със своята плътска плът. Добър избор за всеки проект за печене.

“Mutsu” или “Crispin”: Тази селекция се предлага от средата до края на сезона. Много голяма ябълка, ще я разпознаете чрез червеникавочервената си кожа и кремавата си плът. Друга селекция от сладка тарта, това е страхотна ябълка за сос или пай.

“Йорк Империал”: Това е ябълка в края на сезона, която подобрява вкуса, тъй като се съхранява. Помислете за запазването на няколко от тях за благодарността или коледните пайове. Открита през 1830 г. близо до Йорк, Пенсилвания, тази ябълка ще изглежда жълта или зелена, но червеникавочервена. Неговата твърда, сочна плът се разправя красиво.

За повече информация относно ябълките и как да ги отглеждате, разгледайте нашите Нова книга за Южната жива градина, който можете да поръчате тук.

Ссылка на основную публикацию
2020