Кога е ловът на семки?

Определянето на сезона за лъвове не е толкова просто, колкото събирането на дати в даден календар и залепването им през годината – времето, особено температурата и валежите, оказва голямо влияние върху наличието на лангусти. Продължителността на сезона също зависи от това къде се намирате: Сезонът на Лъкиана се простира малко по-дълго от сезона в Тексас. Но само защото сезонът на лъвовете няма стандартно начало или край, не означава, че не е подходящо време да се добереш до раци.

Сезонът на ряпа може да продължи от ноември до юли, особено по време на изключително топла и влажна зима, но най-надеждните месеци и времето, когато ще намерите най-добрите лъжици, са през пролетта и началото на лятото, от края на февруари до май.

Един лесен начин да си спомните кога са ловът на лангуетите в сезона е да им се насладите на празниците: В топли и влажни години може да има колбаси навреме за Коледа. Но това е великият сезон, особено Великден, когато сезонът на лъвовете се удари пълноценно. Всъщност, ако сте в град, който обича коприва, като Ню Орлийнс, вегетарианските крехки варели са толкова популярни, че бихте били разумни, за да получите поръчката си доста преди Великия петък, ако се надявате да намерите достатъчно “мълниеноги” за кипене.

Ссылка на основную публикацию
2020