Как да си направим най – добрия Blueberry Cheesecake някога

Независимо дали правите гъста торта в Ню Йорк или чипс от черни пити, тези безупречни съвети ще ви осигурят кремообразна, влажна чийзкейк.

Оставете го да се разхлади. 

Ако искате чийзкейкът да се нагласи напълно и да излезе от тигана с лекота, оставете поне шест часа, за да се охлади в хладилника. Въпреки това, Cheesecake има най-добър вкус при стайна температура, така че планирайте да го оставите да престои при стайна температура за още 20-30 минути преди да сервирате.

Не използвайте студено сирене.

Пригответе си крема сирене на стайна температура, преди да направите тесто. Ако е твърде студено, то ще свърши дебело, което ще доведе до буци, които няма да се погрижат за побоя. Също така, се откажете за пълномаслено кремообразно сирене; ниско- и без мазнини версии произвеждат по-скоро каймак или разпадаща се кейка, отколкото кремообразна.

Може да ви харесат: нашите най-ценни десерти

Покрийте пукнатините.

А кейккейк е почти винаги да се пука, просто въз основа на температурната промяна. Вместо да се трудите за това как да го избегнете, покрийте пукнатините, като разпръснете тънък слой заквасена сметана върху охладената чийзкейк. Това ще му даде чист завършек и ще направи тортата малко по-кремообразна.

Печете най-напред кората. 

Ако работите с гроздова кора – грозде или някаква трошлива коричка – издърпайте матрицата във фурната за 10 минути, преди да я напълните. По-вероятно е да останете свежи по този начин.

Вижте този видеоклип.

Печете я във водна баня. 

Чесънът за топене е деликатен; номерът е да го печеш бавно и равномерно, без да бъркате нагоре. Най-ефективният начин да направите това е да го печете във водна баня. Опаковайте външността на тигана в фолио за допълнителна защита от водата, която може да проникне по време на ваната. След това поставете увитата торта в тава за печене, напълнена на височина около 1 инч с вряща вода. Това изолира външния пръстен (частта, която е най-вероятно да се пече твърде бързо) и поддържа фурната влажна, което ще предотврати напукване или изсушаване.

Извадете тортата от фурната преди да я поставите.

Повечето хора прекаляват приготвянето на чийзкейк, защото чакат твърде дълго, за да го извадят от фурната. Ако тортата продължава да се движи в центъра, но останалата част е готова, това е направено. Средната ще продължи да готви, докато се охлажда на тезгяха.

Вие също така харесвате: За да умрете – за рецепти от

Не добавяйте боровинки (или каквито и да било други видове) до самия край.

Плодовите напитки никога не трябва да се пекат, в противен случай ароматът се губи в гъстата торта. Изчакайте, докато чийзкейк се охлади, преди да добавите плодов компот или глазура. Препоръчваме да гарнирате тортата не по-рано от два часа, преди да сервирате, но изчакайте, преди да сервирате, ако е възможно.

Ссылка на основную публикацию
2019