Как да разрушим ябълков пай

двойно Apple Pie with Cornmeal Crust
Снимка: Иайн Багуел

Когато става въпрос за ябълкови пайове, ние винаги изглежда, че се притесняваме глупаво над кора. Докато сме навсякъде тук, като се отървахме от гърба си, опитвайки се да постигнем буйния, блестящ, златисто-кафяв купол, който помним от фурната на баба, често забравяме да обърнем еднакво внимание на еднакво фино парче пай: пълненето му. От първоначалния избор на ябълки, по целия път до нарязването на изпечения пай – изобилие от ябълков пай пълнене flubs съществуват по пътя към съвършенство, което прави доста лесно да се съсипе дори flakiest на piecrusts.

За да направите идеалното пълнене на ябълков пай, НИКОГА:

1. Изберете грешен сорт ябълка
Науката за печенето върви до клетъчното ниво; поради биологичния грим на плодовете, по-сладките ябълки се разграждат по-лесно от по-киселите ябълки. За да избегнете пълненето, което прилича на ябълки и има вкус на зърнеста утайка, избягвайте особено сладките ябълки, като Red Delicious. Гъбената ябълка Granny Smith поддържа най-добрата си форма. Смесете в няколко парчета ароматно Golden Delicious за докосване на сладост и имате ядрото на идеалното пълнене на ябълков пай. Избягвайте ябълкови сортове като Fuji; излишната вода ще доведе до запълване на течаща вода.

2. Използвайте пресния плод
Дори ако изберете перфектния сорт ябълки, ако плодът е прекомерно, пълненето на ябълков пай ще се превърне в каша. Перфектното пълнене на ябълков пай не е така също сладка. Той има точно точното количество на торти, за да компенсира добавеното богатство на кафява захар и канела. Пресмятаните ябълки нямат необходимата целулоза, за да запазят чистия вкус на пълнежа.

3. Небрежно отрежете ябълките си
На първо място, трябва да олющете тези ябълки. Не пилинг на ябълки в пай пълнеж е точно там, близо до седене дядото на лесен стол: тя никога не трябва да бъде направено. Струнните пилинг предотвратяват обединяването на резевите от ябълка в гъстата, гладка консистенция, която искате / имате нужда. На второ място, се уверете, че сте нарязали ябълките на тънки клинове. Когато се наслагват в пъстър кръст, гъсто нарязаните ябълки водят до повече въздушни джобове и повече места за събиране на задържана пара. Когато парата изчезне от джобовете, вие завършвате с ужасяващата разлика между палтото и пълнежа.

4. Хвърли сурови ябълки право в пай кора
Някои експерти ще ви кажат да приготвяте ябълки преди да напълните пай, като изсипете вряла вода над нарязаните ябълки и ги накиснете за 10 минути. Други казват да ги пече, за да намалят съдържанието на вода. Други обаче казват да оставят ябълките да седнат в продължение на 30-40 минути, за да се източат естествените сокове. Но всички печени хлебари се съгласяват да го правят нещо преди да хвърлят ябълки в кора. Най-често срещаната жалба в света за пълнене на ябълков пай е, че ябълковите филии се обръщат, за да ги третират преди да изпеят ябълките, за да запазят кризата, докато все още готвят през целия път.

5. Прекалявайте с допълненията
Канела, индийско орехче и захар са толкова важни за пая, колкото и всичко друго, но ние не го наричаме “захарна тръстика от канела и индийско орехче”. Наричаме я “ябълков пай”. Когато за пръв път похапвате в пай, искате да опитате пресни ябълки, а не силен удар от канела или отвратително сладък вкус на захар. Придържайте се на ¼ до ½ чаша подправки и опитайте да останете под 1 – 1 ½ чаши захар (използвайте както гранулирана захар, така и светлокафява захар за правилна консистенция). 

6. Пропуснете сгъстителя
Добавянето на няколко супени лъжици сгъстител е абсолютно необходимо, за да се запази пълненето на ябълков пай от превръщането му в ябълка. Брашното е най-често използвано, въпреки че оставя лек облак над пълнежа. Алтернативите включват царевично нишесте, тапиока с бързо приготвяне и ябълково желе.

7. Нарежете пая си прекалено скоро
Разбираме – това е така трудно е да се съпротивляваме на изрязването в този златисто кафяв купол на успокояващ душата пай, когато извадите фурната. Но ако не я оставяте да се охлади напълно, всички стъпки, които сте предприели, за да създадете перфектния ябълков пай, ще бъдат отстранени. Така че, нека дойде до стайна температура и тогава заравям.

Ссылка на основную публикацию
2020