Как да разберем

На фермата си в Оксфорд, Мисисипи, Дебютант фермер Елизабет Хеискал има повече одри, отколкото знае какво да прави. Така че, както всеки добър южняк би направил, тя се обръща към коритото. Учител на изкуството на консервиране с нейния лесен за следване начинаещ за това как да се накисва okra.

Пътеводителят на дебютантския фермер за нарязан окр                     

Получаване:

  • Четка 4 ½ килограма измита прясно окра леко с парче от найлон мрежа или четка за премахване на “размита”.
  • Подрязвате стъблата от ократа.
  • Донесете 8 чаши оцет от ябълковото ябълково вино, 1 чаша вода и 1/2 чаша сол на кипене в 4-литрова тенджера на средна температура.
  • Опаковайте половината от okra вертикално в 2 слоя в 5 (1-pt) горещи стерилизирани буркани, пълни до ½ инча отгоре. Първият слой трябва да бъде опакован със стъбла надолу, а следващата – с стъбла нагоре.
  • Добавете 1 скилидка чесън, 1 серан черен пипер, 1 чаена лъжичка. копър и 1 чаена лъжичка. семена от горчица за всеки буркан.
  • Изсипете половината от горещата смес от оцет върху смес в буркани, пълни до ½ инча отгоре.
  • Запечатвайте и обработвайте, както е указано по-долу.
  • Процедурата за опаковане на ократа се повтаря с още 5 горещи стерилизирани буркана.
  • Печат и обработка според указанията.
  • Нека остане най-малко 7 дни преди да сервирате.

Ръководство за три стъпки за пускане нагоре

Да, наистина е толкова лесно. За да започнете, ще ви е необходима основна консервна кутия, повдигач на буркани и консервна кутия. Потърсете комплект за консервиране от 9 или 12 парчета, който ще включва всички тези парчета и още.

Стъпка 1: Стерилизирайте

Доведете една кутия, наполовина пълна с вода, до кипене; къкри. Поставете буркани в голям запас с вода за покриване; доведе до кипене и се къпят 10 минути. Поставете ленти и капачки в голяма тенджера. (Винаги използвайте нови капачки.) Използвайте лебедка, покрийте лентите и капачките с гореща вода от консервата, за да омекотите уплътненията. Нека останат 10 минути.

Стъпка 2: Подгответе рецептата

Междувременно подгответе рецептата. Отстранете горещите буркани от запас, 1 по едно и също време, като използвате повдигач за буркани и изпълнете указанията в рецептата.

Стъпка 3: Уплътнение и процес

Забършете джантите с пълни буркани. Покрийте веднага метални капаци и завийте лентите (плътно, но не прекалено стегнато). Поставете буркани в консервната кутия и поставете в къдрава вода в консервна кутия. Добавете повече вряла вода, ако е необходимо, за да покриете бурканчета с 1 до 2 инча. Привеждане на водата в подвижен кипящ връх; варете 10 минути, настройте времето за обработка за надморската височина. Изключете отоплението и оставете да стоят 5 минути. Извадете бурканите от контейнера и оставете да останат на стайна температура 24 часа. Тествайте уплътненията на буркани чрез центроване на капаци. Ако капакът не се появи, бурканчетата са правилно запечатани. Да се ​​съхранява на хладно, тъмно място при стайна температура до 1 година. Хладилен след отваряне.

Ссылка на основную публикацию
2019