Как да готвя омар Опашки

За по-проста и по-евтина алтернатива за закупуване на живи омари, покупка на омари опашки; опашките от омар се продават пресни или замразени, а месото е твърдо и вкусно. Сервирайте варени омари опашки в черупките им със страна от топло масло и лимони за изстискване или ги добавете в салата.

Готвене на замразени Омар Опашки

Ако острите ви омари са замръзнали, размразете ги за една нощ в хладилника (или около осем часа), преди да ги приготвите. Те ще изглеждат зеленикави или кафяви, и това е добре. Ще разберете, че са размразени, когато опашките се чувстват гъвкави.

Гледайте: любимата ни сладка крема

Как да се вари Омар опашки

За да сваряте опашките, използвайте кухненски ножици, за да ги нарежете надолу по долната част на черупката. Поставете опашките от омар и ги закачете в саксия с голяма солена вода. След като водата достигне температура на кипене, добавете опашките и оставете да се къпят, непокрити, за седем до 10 минути. След като приключите с опашките, ги извадете с щипци и ги изцедете на табла или в закачалка. Ще разберете, че омарите са готови за готвене, когато черупките са ярко червени и месото е бяло без следа от сиво.

Последните стъпки

Оранжевите черупки ще бъдат много горещи, така че не забравяйте да ги охладите преди работа. Нарежете черупката далеч (опашката трябва да излезе на едно парче), или оставяте опашката в черупката си и сервирайте месо за красива презентация. Сервирайте с разтопено масло, сол, черен пипер и лимонови филийки, за да изцедите отгоре.

Искате ли да запечатате опашките вместо да кипеете? Имаме ви покрити с тази рецепта за скара Омар Опашки от Oxmoor Къща: http://www.myrecipes.com/recipe/grilled-lobster-tails

 

Ссылка на основную публикацию
2020