Десетки начини за разрушаване на дебели яйца

пикантни Eggs
Хектор Санчес

Грешка: Използване на пресни яйца

Вие бихте помислили, че най-пресните яйца ще направят най-добрите дяволски яйца, но това не е така. Много пресни яйца – подобно на вида, който бихте получили от вашия пилешки кош на задния двор или на пазара на фермера – са по-трудни за кориране, защото вътрешната мембрана на черупката се придържа към белтъка. Супермаркет яйцата са достатъчно възрастни, което ги прави много по-лесно да се лющете.

Свързани: Наградените девствени яйца

Грешка: Над (или под) готвене на яйцата

Подкрепените яйцеклетки са меки, центровете за хранене, а прекалените яйца имат зелен пръстен около жълтъците. За жълтъците, които са съвършено варени, но не прекалено сухи, стартирайте яйцата със студена вода, довеждайте водата до кипене, свалете тенджерата и го оставете в тигана за около 10 до 12 минути.

Грешка: Не се охлажда в ледена вода

Когато вашите яйца са готови, незабавно ги прехвърлете в купа с ледена вода и ги оставете да седят най-малко 15 минути. Това ще удари яйцето, което помага на черупката да се отлепи по-чисто. И помага за охлаждане на яйцата.

Грешка: Да направим една голяма пукнатина

Време е да се обелва! Въпреки че е изкушаващо да дадете на яйцата си един голям удар на вашия пулт, няколко нежни кранчета ще образуват малки пукнатини, които правят по-лесно отлепяне на черупката.

Грешка: Не се пилирайте под течаща вода

Не забравяйте да си обелвате яйцата под течаща вода. Никой не иска да ухапе в някакъв бездомник.

Грешка: Не шлайфайте жълтъците

За най-гладкото пълнене опитайте да отрежете жълтъците върху малките отвори на резачката. Можете също така да ги натиснете чрез фино сито. Ако нямате нищо против няколко бучки, дрънченето на жълтъците старателно се извършва и с вилица.

Грешка: Твърде много (или твърде малко) майонеза

Искате вашето пълнене да има някакво тяло и все още вкус като яйца, така че не го прекалявайте с маите. За една дузина яйца ½ чаша майонеза ще направи гладка, кремообразна пълнеж, който може да се изправи високо, когато се постави в яйцето.

Грешка: Не го правим

Не забравяйте да добавите нещо кисело и пикантно към пълнежа си, за да балансирате богатството на жълтъците и майонезата. Дижонска горчица, оцет, горещ сос, удоволствие от туршия, всички са добри възможности.

Грешка: Мръсен тръбопровод

Ако нямате постоянна ръка, за да изсипете пълнежа в половината яйца, опитайте да напълнете пълнежа с торбичка.

Грешка: Не използвайте тава за яйца

Всеки южен готвач има табелка за яйце. (Ако не го направите, заимствайте баба си.) Това е най-добрият начин да предпазите яйцата от подхлъзване и плъзгане направо от пръстите на гостите си.

Грешка: Не се припокрива с червен пипер

Последното докосване на всяко правилно дяволско яйце е зацапване на червен пипер. Независимо дали ви харесва пушена, гореща или сладка червен пипер, това малко докосване на червеното е това, което го прави “дяволски”.

Грешка: Да ги оставя да седят цял ​​ден

Никога не оставяйте дяволски яйца на стайна температура повече от два часа или един час при много горещо време. Не че те са склонни да издържат толкова дълго!

Ссылка на основную публикацию
2019